Sunday, May 26, 2013

Buddyz Day Out

Assalamualaikum w.b.t

Haluu~ Hari ni ade cite nak update..so, tangan ni rajin la menaip. Walaupun di ketika ini sakit belakang ni sangatlah sakit.. Ok..here we go!

Hari ni, Sabtu, 25 Mei 2013.. aku, Su, Bad dan Nizam telah keluar mengembara.. hewhew..


inche driver, Azhar.

inche boss, Zaman.

Kami telah pun pergi ke Kuantan untuk menemani Nizam menghabiskan sisa2 BB1M beliau. Lambat betul budak ni nak habiskan baucer dia..orang len dah lama habis dah. hadoi.. Then, seperti yang telah dirancang beberapa ketika yang lepas..kami telah menuju ke Muzium Sultan Abu Bakar di Pekan Bandar DiRaja :)


tadaaa~

Nak masuk muzium ni kena bayar..ingat free? Memang tak laa.. RM 4 untuk rakyat negeri Pahang, RM 5 untuk bukan rakyat negeri Pahang. Disebabkan Bad orang Pahang, maka kami semua masuk dengan bayaran rakyat Pahang..kekeke..


The ticket


Maka pengembaraan kami pun bermula... Kami decide nak mengembara dalam muzium dlu sebelum bergambar sakan di luar. Masuk ke muzium nih kena bukak kasut..Kami diberikan plastik untuk simpan kasut memasing. Cantik plastiknye..bukan plastik bodo2.. Haha.. Aku x ingat lah sgt nama2 setiap sudut yang kami masuk tuh..ingat sket2 la.. Ade bahagian pamerkan pasal gamelan, orang asli, songket tenun DiRaja, tembikar n macam2 lagi la.. Kat dalam muzium ni actually x leh amik gambar, so..x banyak la gambar kami dalam muzium.. Bila nampak orang snap gambar sukati je baru la kami pun join sekaki. haha..



hasil buruan

su yg excited


di bawah sayap helang


payung emas :P

fashion designer :)


cicak 


bad dan kotak maklum balasnya


tembikar China


teruja~




Dengan bantuan bad, kami berjaya menyelongkar sejarah negeri Pahang di Muzium Sultan Abu Bakar ni.. huhu.. selesai melawat kat dalam, kami keluar untuk bergambar di luar.. Inilah hasilnya..



huhuuuuu~



buddyz 


wehuu!


 
mengkaji artifak








kuda kayu


boooom!


terkorban!


masalah rumah tangga jgn dibawak ke muzium please! haha


mencari si ikan kaloi


Ha..disebabkan sekrang ni dah masuk musim cuti sekolah..makanya ramai la yang kawen. Ape kaitan dalam cite ni? Disebabkan ramai yang kawen kat Pekan ni ha..banyak la pasangan pengantin yang berkeliaran di hadapan muzium ni untuk amik gambar..kemain..ade macam2 kaler baju pengantin. hewhew..

Lepas tuh kami pun beralih ke Galeri Pengankutan Air yang terletak berhadapan dengan Muzium Sultan Abu Bakar ni.. Kat sini banyak la pengangkutan air yang dipamerkan. Kat galeri ni mcm x de orang jaga sgt..maksudnye takde la guard pe sume...Boleh la kami bergambar tanpa rasa bersalah. Haksss...


model :)


merenung masa depan


gedik kemain!


timer punya keje


me n adik bad :P



sampan girl


mabuk laut konon!







Banyak lagi gambar sebenarnya..haha..kalau rasa nak tengok, jengah2 la album kat fb aku tuh.. Tengok sampai muntah.. hahahaha.. Sampai sini jela rasanya entri ni.. Hari ni hari yang indah..seronok dapat spent time ngan diorang. Dah lama rasanya tak kuar sama2 ngan diorang.. Masing-masing dah jadi orang bz, tinggal kami jela kan.. Xpelah, still ade perasaan gembira walaupun x dapat keluar ramai2 cam dulu lagi. Ohsem day with ohsem people.. :)


Kami sudah..anda?




No comments: