Sunday, September 22, 2013

Senyum



Senyum.
Senyum lagi
kan comel tu. 
Senyum selagi gigi masih penuh
Senyum selagi kulit belum berkedut
Senyum selagi punya alasan untuk tersenyum
Senyum selagi mampu senyum.

Sebab bila kau tak punya alasan untuk tersenyum
kau akan rindu senyuman kau sendiri.



Hidup



Hidup ni macam roda
Itu yang orang selalu cakap la
Tapi
aku rasa
hidup ni tak ada macam apa.
Semua terletak pada kau.

Kau nak hidup bahagia?
Jangan buat benda sedih.
Kau nak berjaya?
Jangan sia-siakan masa.
Kau malas
kau rugi.
Kau rajin
kau untung.

Allah dan tentukan jalannya
Cara kau kemudi bahtera hidup tu penentunya
Samada bahagia atau tidak.


Friday, September 20, 2013

Cakap dengan cermin



Dalam satu hari
kau boleh rasa semua
sayang
benci
rindu
sakit hati
bahagia
sentap
sedih

Pagi rasa bahagia
Petang sakit hati
Malam sedih.

Itu yang kau nak?
Hidup macam tu?
Cakap dengan cermin.



Masalah



Aku tak tahu
apa yang kau ada
sampai aku gilakan kau

Aku tak tahu
apa sebab aku masih tunggu kau

Yang aku tahu
aku sayang kau
aku rindu kau
aku cinta kau

Atau mungkin semua ni salah?
Masalah.


Monday, September 16, 2013

Sisterhood made in UMP



Duduk serumah.

Bilik lain-lain.
Perangai lain-lain.
tapi toilet share sama-sama.

Dua tahun H1-8 jadi jajahan kita
Gejala membahan pun dah berleluasa kat sini
Jangan terasa kalau kena bahan
sebab aku
sayang korang semua!

::Sisterhood made in UMP::





Sunday, September 15, 2013

Hati



Tengok langit
tengok tanah
Jauh langit dan bumi
Macam tu jauh hati kita
Tengok jari-jari kaki
Dekat
tak terpisah jauh
Macam tu hati kita dulu



Keputusan



Aku cakap
Kau buat tak tahu
Aku buat tak tahu
Kau lagi buat tak tahu

Biar sampai satu masa
semua jadi normal
Aku tak nampak kau kat mana-mana
Dalam mimpi pun jangan singgah
Kalau kau masih tak mampu
bagi keputusan yang aku nak.



Friday, June 14, 2013

Tonight I'm Getting Over you


Tonight I'm Getting Over You
-Carly Rae Jepsen-

I wanna smash your fears
And get drunk in off your tears
Don't you share your smile with anyone else but me
I wanna touch your heart
I wanna crash it in my hands
Make a plea, and cry
As you give up all the lies

We're not lovers, but more than friends
Put our flame to every single word you ever said
No more crying, to get me through
I keep dancing til the morning with somebody new

Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Over you, o-over you

[beat break]

Stuck in a real bad dream,
And that it feels so new to me
Should be in your arms, but i'm begging at your feet
It's been a real hard night
And I just hold my pillow tight
You won't love me back, no, it's not you and I

We're not lovers, but more than friends
Put our flame to every single word you ever said
No more crying, to get me through
I keep dancing til the morning with somebody new

Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Over you, o-over you

Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Over you, o-over you

We're not lovers, but more than friends
Put our flame to every single word you ever said
No more crying, to get me through
I keep dancing til the morning with somebody new
Tonight I'm getting over you


#I'm ready for new day new beginning! ho ho ho yeah! 

Sunday, May 26, 2013

Buddyz Day Out

Assalamualaikum w.b.t

Haluu~ Hari ni ade cite nak update..so, tangan ni rajin la menaip. Walaupun di ketika ini sakit belakang ni sangatlah sakit.. Ok..here we go!

Hari ni, Sabtu, 25 Mei 2013.. aku, Su, Bad dan Nizam telah keluar mengembara.. hewhew..


inche driver, Azhar.

inche boss, Zaman.

Kami telah pun pergi ke Kuantan untuk menemani Nizam menghabiskan sisa2 BB1M beliau. Lambat betul budak ni nak habiskan baucer dia..orang len dah lama habis dah. hadoi.. Then, seperti yang telah dirancang beberapa ketika yang lepas..kami telah menuju ke Muzium Sultan Abu Bakar di Pekan Bandar DiRaja :)


tadaaa~

Nak masuk muzium ni kena bayar..ingat free? Memang tak laa.. RM 4 untuk rakyat negeri Pahang, RM 5 untuk bukan rakyat negeri Pahang. Disebabkan Bad orang Pahang, maka kami semua masuk dengan bayaran rakyat Pahang..kekeke..


The ticket


Maka pengembaraan kami pun bermula... Kami decide nak mengembara dalam muzium dlu sebelum bergambar sakan di luar. Masuk ke muzium nih kena bukak kasut..Kami diberikan plastik untuk simpan kasut memasing. Cantik plastiknye..bukan plastik bodo2.. Haha.. Aku x ingat lah sgt nama2 setiap sudut yang kami masuk tuh..ingat sket2 la.. Ade bahagian pamerkan pasal gamelan, orang asli, songket tenun DiRaja, tembikar n macam2 lagi la.. Kat dalam muzium ni actually x leh amik gambar, so..x banyak la gambar kami dalam muzium.. Bila nampak orang snap gambar sukati je baru la kami pun join sekaki. haha..



hasil buruan

su yg excited


di bawah sayap helang


payung emas :P

fashion designer :)


cicak 


bad dan kotak maklum balasnya


tembikar China


teruja~




Dengan bantuan bad, kami berjaya menyelongkar sejarah negeri Pahang di Muzium Sultan Abu Bakar ni.. huhu.. selesai melawat kat dalam, kami keluar untuk bergambar di luar.. Inilah hasilnya..



huhuuuuu~



buddyz 


wehuu!


 
mengkaji artifak








kuda kayu


boooom!


terkorban!


masalah rumah tangga jgn dibawak ke muzium please! haha


mencari si ikan kaloi


Ha..disebabkan sekrang ni dah masuk musim cuti sekolah..makanya ramai la yang kawen. Ape kaitan dalam cite ni? Disebabkan ramai yang kawen kat Pekan ni ha..banyak la pasangan pengantin yang berkeliaran di hadapan muzium ni untuk amik gambar..kemain..ade macam2 kaler baju pengantin. hewhew..

Lepas tuh kami pun beralih ke Galeri Pengankutan Air yang terletak berhadapan dengan Muzium Sultan Abu Bakar ni.. Kat sini banyak la pengangkutan air yang dipamerkan. Kat galeri ni mcm x de orang jaga sgt..maksudnye takde la guard pe sume...Boleh la kami bergambar tanpa rasa bersalah. Haksss...


model :)


merenung masa depan


gedik kemain!


timer punya keje


me n adik bad :P



sampan girl


mabuk laut konon!







Banyak lagi gambar sebenarnya..haha..kalau rasa nak tengok, jengah2 la album kat fb aku tuh.. Tengok sampai muntah.. hahahaha.. Sampai sini jela rasanya entri ni.. Hari ni hari yang indah..seronok dapat spent time ngan diorang. Dah lama rasanya tak kuar sama2 ngan diorang.. Masing-masing dah jadi orang bz, tinggal kami jela kan.. Xpelah, still ade perasaan gembira walaupun x dapat keluar ramai2 cam dulu lagi. Ohsem day with ohsem people.. :)


Kami sudah..anda?




Wednesday, May 8, 2013

Harus Terpisah- Cakra Khan


Harus Terpisah
by Cakra Khan



Sendiri, sendiri ku diam, diam dan merenung
Merenungkan jalan yang kan membawaku pergi

Pergi tuk menjauh, menjauh darimu

Darimu yang mulai berhenti

Berhenti mencoba, mencoba bertahan
Bertahan untuk terus bersamaku

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Bayangkan.. bayangkan ku hilang, hilang tak kembali
Kembali untuk mempertanyakan lagi cinta
Cintamu yang mungkin, mungkin tak berarti
Berarti untuk ku rindukan

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Ini harusnya kita coba saling melupakan
Lupakan, lupakan kita pernah saling bersama

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu





..................perfectly match.kbai...................

Sunday, April 28, 2013

Kamu yang hilang



Bila tiada lagi kamu yang dulu
Aku mudah hilang
Hilang segala keyakinan yang dulunya ada
Yang tinggal hanya
keraguan
Keraguan yang berpanjangan
Tanpa ada penghujung

Selagi kau
masih tinggalkan aku tanpa 
kepastian yang aku minta
Selagi kau
biarkan mereka berkata demikian
Selagi kau
tidak tunjukkan kesungguhan
Selagi kau
yang dulu masih tidak kembali lagi





Sunday, April 21, 2013

Great Grand Dinner FKEE 2013

Assalamualaikum w.b.t

Hai hai hai..bertemu kembali di belog cik Zara yang dah bersawang ni ha.. Update bila ada kerajinan : konsep blog ni. Kali ni nak update cite pasal Great Grand Dinner FKEE 2013. Dinner fakulti saya :) Pestime g dinner segala ni.. last year takde rasa nak g tapi this year mcm ade rasa nak g, so register jela kan.. hewhew..


Great Grand Dinner FKEE  
The Zenith Hotel, Kuantan
20hb April 2013
8.00pm. 


Hmm..dah namenye dinner kan, ade la rasa2 nak mencantikkan diri tu. HAHAHAHA..okay, apehal? aku dgn muka x malu meminta kak long aku yg kiut tu sponsor baju utk p dinner..(edit ats desakan along..HAHAHA)Dinner adalah sgt meletihkan bila aku sebagai perempuan, yg kemain nak make up bagai tuh.. Berenti solat kat petronas pastu make up sume dlm toilet. HARU ! Pulak tu ramai senior2 pun berenti solat kat petronas yang sama. Ok fine fine.. Rasa mcm segan je.

Malas nak cite panjang2..so, tengok jela gambar.


tadaaa...ni rupa cik zara masa dinner


duduk bersama cik rumet, Isma Iylia Diyana


self cam with retis..


jejaka2 di meja 19


aaaaaammm nyam nyammm~

  
cik rumet gojes..wuuhuuu


Tengku Puteri Ellisa :P


rumet :)


iylia n puteri


pengarah projek, Encik Ahmed


retis FKEE, Mek Non 

gadis :)


si gojes FKEE


si gojes FKEE lagi.. 
*mohon abaikan posing pfff aku tu


no description..HAHA


cik emcee, Mimot Mahyudin


kami menang hamper..hewhew


Najmah kiut


Tangga Zenith yang menggoda


Tangga Zenith lagi


Overall, aku puas hati dengan dinner ni. Berbaloi la duit keluar utk g dinner ni. Makanan sedap..! Makan tambah okay.. HAHA.. waiter dok refill je air, mmg kembung ngan air jela perut aku mlm tu. Pastu persembahan boleh tahan menarik. Aku suka part gwiyomi tu..comel kot. Then, yang rasa semakin berbaloi aku g dinner ni ialah...aku menang cabutan bertuah. My lucky number is 193 :)

nampak hamper tu? tuh aku punya.. HAHA

Okay..actually malas nak taip merapu2 banyak2 ni.. Penat..weekend ni banyak sangat aktiviti.. FULL! So, here we go... aku sajikan koleksi gambar2 perasan retis aku utk pembaca blog ni... sila sila tengok sampai muntah :P

satu


dua


tiga

empat


OKBAI!