Saturday, December 29, 2012

Me and My Heart We Got Issues


The situation..yes, the situation..



Sometimes, I feel like I'm going out of my mind
Boy the way you do me it's a damn crime
And you smile at me and it's alright
With you there ain't no in-between
Every time that I walk out the door
Tell myself I won't take it no more
There's a part of me that won't let you go
Keep saying yes while my minds saying no

Me and my heart we got issues
Don't know if I should hate you or miss you
Damn I wish that I could resist you
Can't decide if I should stab you or kiss you
Me and my heart we got issues, issues, issues
We got issues, issues, issues

It's so hard, boy you left me hanging for so long
You empty out my love until it's all gone
You change the words but still is that the same song
I'm tired of the melody
Change my number and throw out your clothes
But my feeling for you it still shows
I keep building a wall round my heart
But then I see you and it all falls apart

Me and my heart we got issues
Don't know if I should hate you or miss you (damn I wish)
Damn I wish I could resist you (can't decide)
Can't decide if I should stab you or kiss you (me and my heart)
Me and my heart we got issues, issues, issues (oh)
We got issues, issues, issues

Why fight it, can't hide it
Truth is I think I like it
Confusion, illusion
Still I don't know which way to go

Me and my heart we got issues
Don't know if I should hate you or miss you
Damn I wish that I could resist you
Can't decide if I should stab you or kiss you (me and my heart)
Me and my heart we got issues (we gotta work this thing out)
Don't know if I should hate you or miss you (I don't know)
Damn I wish that I could resist you (yeah)
Can't decide if I should stab you or kiss you
Me and my heart we got issues, issues, issues
We got issues, issues, issues
We got issues, issues, issues (me and my heart)
We got issues, issues, issues

Me and my heart we got issues
Don't know if I should hate you or miss you...







Friday, December 28, 2012

Ikon Varsiti Berita Harian 2012

Assalamualaikum w.b.t

Rakan2 sekalian..mohon jasa baik untuk undi In-Smartive UMP sbg Ikon Varsiti Berita Harian! ^___^

Klik pada link di bawah:
http://www.bharian.com.my/ikonvarsiti

Cara untuk mengundi :
1. Klik pada button 'Klik disini untuk mengundi pilihan anda'
2. Lihat pada KATEGORI BERKUMPULAN, pilih 'Projek Khidmat Sosial - Dalam Negara'
3. Pilih 'In-Smartive' dan undi.
4. Done !

Terima kasih :)

Serba ringkas mengenai Projek Kilauan Mutiara Teach Malaysia Teach :)

PKM TMT wajar dipilih kerana projek ini merupakan projek lestari yang menjadi asas dalam proses melahirkan rakyat Malaysia yang berkualiti tinggi di masa hadapan. Berpaksikan objektif untuk memperkasakan penguasaan bahasa Inggeris dalam kalangan pelajar sekolah rendah di daerah Pekan, projek ini secara tidak langsung membantu dalam membangunkan penduduk luar bandar yang memerlukan perhatian masyarakat luar. Mengambil pendekatan yang berbeza, projek ini berkonsepkan ‘fun in education’ yang membawa peserta ke dunia pembelajaran yang lebih santai dan menyeronokkan berbanding dengan sesi pembelajaran di sekolah.
Selain daripada membangunkan kualiti akademik peserta, PKM TMT turut menjadi pemangkin dalam meningkatkan sahsiah dan potensi diri para peserta. Melalui modul pembelajaran interaktif yang dianjurkan projek ini, semangat kerjasama serta keyakinan dalam diri peserta dapat dibentuk. Projek ini menerima maklum balas yang memberangsangkan daripada ibu bapa yang menyaksikan lonjakkan nilai positif anak mereka setelah menyertai projek ini. Pihak sekolah juga berbangga dengan hasil daripada projek ini yang telah berjaya membantu pelajar sekolah mereka mencapai tahap penguasaan bahasa Inggeris yang lebih baik. Walaupun projek ni dilihat hanya sebagai satu titik kecil dalam diari sumbangan pembangunan Malaysia tetapi ia adalah satu inisiatif yang perlu diberi perhatian kerana projek ini mampu melahirkan generasi masa hadapan yang bukan sahaja cemerlang dari aspek akademik malah mempunyai jati diri yang gemilang.


Thursday, December 27, 2012

It's a GIRL not a BOY!

Assalamualaikum w.b.t

AMARAN : Entri ini menggunakan pengunaan bahasa Melayu yang rendah kualiti. Entri ini juga boleh dilabel sebagai tak memberi manfaat kepada pembaca. Fikir dua kali sebelum mula baca. 

Gedek2 menaip entri lagi.. haha.. hambek kau, sekali 3 entri aku post arini. Kali ni berkisar mengenai sesuatu, ye sesuatu mengenai aku. Lately, makin kerap orang tegur aku..

"Ko ni cuba la jadi cam pompuan sikit"
"Belajarlah jadi cam pompuan"
"Ko ni pompuan ke?"


Nampak tak permainan dia? Ayat last tu paling kurang ajaqq.. HAHA..Memasing cuba mengkritik personaliti aku yang dah sedia maklum begini. Ha..kisahnye dulu, time sekolah rendah..aku memang pemalu gila dengan laki dan dilabel 'Anti Lelaki'. What the fish semua ni..takdelah sampai anti cuma tak selesa je. Aku ingat lagi, time darjah dua. Ada sekali tu aku tak datang, malam tu pegi la beli beg baru. Hello Kitty uollss..beroda lagi tu. Haha.. Dengan mata yang bersinar-sinar aku datang sekolah keesokkan harinya. Tetiba tempat aku ditukarkan di sebelah sorang budak lelaki. Sebab cikgu nak pisahkan diorang, nakal sangat kalo duduk berdua. Heyyy..sebab korang, aku ngan kawan gegurl aku yang merana. Dushh!

cuba cari mana Z? haha..yg sebelah aku tu bkn N. hrp maklum.
Budak laki yang ditakdirkan duduk sebelah aku ialah Z (nama x leh reveal, nanti tuan tanah marah plak). Cerdik pandai mamat ni. Tapi aku tak mengambil kesempatan untuk menjadi pandai ketika duduk disebelah dia sebab aku terlalu obses untuk tak suka lelaki time tu. Kawan aku ajar, bila dia bangun je..tolak kerusi dia jauh2. Kawan gegurl aku ni spesis cam aku gak la.. N namanya..hihi.. Aku pun buat lah...sekali tu cikgu perasan sebab mungkin dah selalu sangat melihat perkara ini. "Atiqah dengan Z, kamu bergaduh ke? Jauhnye duduk?". Ehhh.. lahai, merah muka terus. Haha..

Tu satu hal, pastu..Z ni kan pandai dan pemes, bebudak lelaki mmg suka kawan ngan dia la kan. Kalo cikgu takde dan aku bangun je dari tempat aku, memang aku tak akan dapat balik duduk di kerusi aku semula dengan mudah. Geng2 dia datang mengerumuni dia..pheww.. Kena jadi cam psycho sket "Tepi..tepi..aku nak amik barang ni", baru la diorang blah..tu pun kkdg bagi laluan je..ciss! Lagi satu, nak cite gak! Budak lelaki ni pergi sekolah bawak ape je? Si Z ni, selalu mintak ubat pensel (pencil lead) kat aku..pinjam pemadam, pembaris kat aku.. Ke ini sekadar taktik nak usya aku?? HAHAHA..terbuat assumption bangang plak. Serabai time kecik2, tade sape pandang aku punn -_-


Nampak tu, sopan je aku..haha
Itu kisah time sekolah rendah, masuk pulak sekolah menengah lagi kesian. Makin parah aku ni. Dilantik jadi Bendahari. Keje bendahari ape adik2? Ye..pandai. Kutip duit kelas..(macam Dora the Explorer lak mintak orang jawab2 ni). Sadisnya bila nak mintak duit kat budak lelaki.. Ade ke patot, aku mintak tolong kawan aku yg g mintakkan kat budak lelaki. See ! Pemalu gila aku ni. haha.. Bila pikir balik, gedik je..hehh..


Masuk form 3, aku da pindah sekolah. Kat sekolah baru ni, maybe bandar ni..sedikit sebanyak mengubah aku. Ish3.. Dah berkawan dengan laki..ade best friends laki.. hehe.. Best friend okay bukan boyfriend. Tapi time ni, pemalu gak la..Aku x mudah nak mula berkawan dengan lelaki. Even conversation penting pun aku cam teragak2 nak mulakan. Dan fakta menarik, saya begitu keperempuanan time sekolah. Bak kata kawan2 aku lah kan..beg pink uolls! Yang paling terejal pastinya bukan aku time tu. Aku budak yang sopan santun, duduk elok2..cakap elok2.. mane reti bahan2 orang ni.

Masuk matrikulasi. Haaa..mase ni normal gak lagi. Nak tau? Praktikum aku hanya ada3 orang lelaki. Ye.. TIGA ! Hayat katanya. Huhu.. lagi la aku x bercakap sangat dengan lelaki kan. Tapi dengan sorang ni, aku selalu betah cakap dia. HAHAHA..ni pun nama dia Z. Nak membezakan dia dengan Z dulu, kita panggil dia Z2 la ye? haha.. Z2 ni memang aku ada masalah dengan dia. Kerek sket beliau ni..tapi bole je ngam kawan ngan dia.. aku suka gak membahan dia. Haa..aku rasa mula dari membahan dia ni la aku jadi camni.. hmmm *usap2 dagu.

time matrik ni ha, baju kurung ari2


Here we go..stage di U. Haa..macam ni. Entah ape jadi dengan aku, aku mula cam kasar2 sket, cakap pun selamba je.. Hari pertama kuliah, semua 1st year pakai baju kurung. Yang perempuan la.. Aku je selamba pakai blouse +slack (ehh...blouse..hihi). Pedulik hape..keselesaan! Haha.. Memang aku lah manusia yang paling jarang pakai baju kurung kat UMP kampus Pekan ni. Bila aku pakai je baru kurung, mesti ade yang tegur, "ade presentation ke?".."ade TITAS ke arini?".. phuii.. ade tu semua baru leh pakai baju kurung ke? Tapi memang pun setiap kali ade dua perkara ni je aku akan pakai baju kurung. Haha..

Kat sini aku jumpe N2. N2 ni lelaki. Hamboi..mula2 kenal elok..makin lama makin suka membahan aku. Masih berterusan hingga sekarang. Kalo aku pakai baju kurung, mesti kena tegur. Pastu membahan aku.. ciss.. Tapi aku tak kesah mane pun, sebab pada aku..lelaki, kalo takde heart feeling..tak payah layan baik2 sangat kat aku ye? Aku ni mudah tersentuh. Ha..gitu.. (baca dalam nada Mak Jemah). Haa..nak mention gak ni, pernah kot dia cakap ngan aku camni, "Ko pakai camni ke g kelas? Serabai betul." Hampeh kan dia ni pembaca sekalian? Direct kutuk. Haha.. Dalam dia membahan2kan aku, ade gak baiknye dia ni. Kadang2 la..haha.. Bukan dia sorang je, ade gak beberapa ketul adik2 aku kat In-Smartive ni suka bahan aku. Hampeh.. Tapi cam bese, diorang tetap ada baiknya. Bese la tu bergurau adik-beradik katanya. HAHA..

Sedikit info ye, sem ni..hari SELASA menjadi hari macho aku. Hoyeahh..sebab hanya ade 3 kelas je..kadang2 dua kelas yang gap antaranya begitu jaoh. Pakai jersi/ t-shirt dengan seluar jeans.. Tudung takde belit2 bagai..sarung dengan cincin je. Pastu pakai beg silang. Macho kejap rasa. Haha.. Dan hari KHAMIS menjadi hari aku feminin..sikit. Pakai baju kurung sebab ade ethnic relations. Hihi.. Sem depan kita decide semula ye bila hari macho dan feminin.

Berdasarkan ape yang aku taip secara jujur dari hati ni, punca2 aku jadi macho adalah kerana dah lama sangat menjadi puak pelampau 'anti-lelaki'. Haha..mula la perangai macam lelaki pulak lepas tu. Tu la, len kali jangan nak benci sangat laki ni. Nanti kawen dengan laki gak..hooo.. Walaupun aku kasar, perangai huduh tp aku masih lagi belajar memasak walaupun tak reti masak, aku masih lagi ade hati nak kawen dengan LELAKI nanti. Haha.. Dan walaupun aku nampak kasar, hati masih lagi hati perempuan. Hati yang fragile..once broken, considered sold. Haa..gitu. Haha..tapi kalo dengan kawan2, no hal lahh.. tak sentap2 pun.. kental ! Ramai yang suruh aku jadi cam perempuan sejati, most of them kawan2 lelaki la yang tegur tapi bg aku..tak perlu la hipokrit. Aku jadi diri aku yang sebenar. InsyaAllah mungkin satu hari nanti bila da jumpa jodoh jadi elok sikit kot.. Kot laa..haha.. Aku nak orang yang betul2 boleh terima bright dan dark side aku. InsyaAllah satu hari nanti :)

Study Week + Eating Week + Sleeping Week + Lagha Week

Assalamualaikum w.b.t

Hai hai hai ! Ewah gitu kau mulakan entri kali ni. Mood eksaited sebab dah lama x update blog. Gediks la jadinye. HAHA.. Okay, enough. Mari berpatah balik ke tujuan sebenar.

STUDY WEEK? Tau tak mende? Tak tahu tu memang korang ni budak sekolah lagi. Huhu.. Degree student satu Malaysia sedang menghadapi study  week memasing yang bermula pada Isnin lepas. Ye, ISNIN bukan AHAD mahupun SABTU. heee.. Aku tak nak cite pasal diorang sume tapi aku nak cite pasal aku, Atiqah Razak ! Seperti yang telah dinyatakan di entri-entri yang lepas, aku ni student Electrical Engineering di Universiti Malaysia Pahang kampus PEKAN. Jap, kenape aku rasa cam over ni, semua nak caps lock bagai -_- Takpe, blog aku..sukati aku..

UMP kampus Pekan terletak di Pekan, Pahang. Pahang tu kat area Pantai Timur. Memandangkan sekarang ni musim tengkujuh, makanya, paham2 aje la camne keadaan kami di sini. Bukan kami saje tetapi universiti2 lain yang terletak di pantai timur cam UMK, UMT, UNISZA pun turut merasainya. Di Pekan, tetiap hari hujan. Berturut2 since 22hb Disember.. kalo x silap. Hehe.. Hujan kejap2 lebat, kejap2 renyai tapi yang pasti tak berhenti. Continuously hujan. Hmm.. bila hujan cuaca sejuk. Bila sejuk, mula la nak mengantuk dan lapar. Hihi.. ALASAN! Berbekalkan keazaman yang tinggi, inilah hasilnya ! TADAAAAAA.....!!


credit to rumet : cik Iylia



Nice kan. Haha..heaven gila tido time2 hujan. Nyaman lagi melalaikan. Haishh.. Berbekalkan selimut+sweater+stokin+bantal busyuk, memang seronok tido. Haha.. Dah la tido, pastu bangun2..cari makanan pulak. Ya Allah, burok perangai anak dara sorang ni. Hee.. Takpe, takde calon lagi..time ni la nak burok2 perangai. Bwahahaha!

Cite pasal makan ni, ni la yang tak boleh nak cite sangat. Melanggar sensitiviti satu rumah nanti. Tak pasal2 kena dimerit nanti.. hahaha.. Jadi, maaf..file closed ! Hanya kami je tau kenapa study week ni membuatkan selera makan menggunung2 macam dinasour. Hoho.. Eh, jap. Jangan risau. Cite baik2 je..takde pape.. hihi..


Walaupun begitu, rasanya hanya sekali je aku tergoda untuk tido. Sekali la kot. Sebab, EVERY night..I repeat, EVERY night..aku akan insomnia. Bukan main payah nak tido. Dah tak boleh tido tu, patotnye bawak2 la insaf..g study ke..ni tidak, MELAGHA sokmo. Online..main Sims..makan.. hehe.. faktor cuaca tu...alaaa..bukan sengaja. Dan kebiasaannya almost 4.00am baru aku akan tertido. Hmm..kesian kan aku? haha..mintak simpati plak. phuii.. Pernah aritu, x boleh tido langsung..lepas solat Subuh baru aku tido. Semua gara-gara kupi cik Kiyah, housemate aku. Tak sangka gila hebat kupi tu sampai mampu membuatkan aku segar sepanjang malam. Huihh..tapi macam bese la, tak tido tu..kejap je study nye..melagha nye yang lama. hihi..

Pastu kan, nak cite gak la..dalam2 kalut study week ni..takde air plak aritu. Tapi kejap jela..alhamdulillah.. da bese da camni. Dolu siap mandi kat fakulti lagi. Kami engineer TOUGH! Beberapa hari lepas, blackout nearly kul 3.00am. Tp masa tu aku memang da terlantar atas katil walaupun tak boleh tido, hanya berharap boleh tido sebab insomnia terok kan.. T_T
(sila baca dengan nada sedih untuk ayat terakhir di perenggan ini)

btw, here is my exam schedule...
31/12/12 - Analog Electronics I & Ethnic Relations
03/01/13 - Applied Calculus
17/01/13 - Instrumentation and Measurement


(Mulakan perenggan di bawah dengan nada emosi melampau)
Nampak tak ! Nampak tak ! Gap antara second last paper ngan last paper tu berapa lama?? Dua minggu bedah oi..lamaaaaa... Study IM segala jela kan nanti..cemerlang..sy harus cemerlang IM ! Hewhew.. Jadi, secara officialnya, cuti sem aku akan bermula jam 12.00pm 17/01/2013. Hihooo!

As a conclusion, walaupun study week kali ni merangkap sleeping + eating week tapi Alhamdulillah, ada lagi kesedaran diri ni..masih study jugak dalam kemelaghaan tu...(tadi tengok hindustan sambil study analog..hihi). Masih ada masa untuk bertarung demi final exam..! Chaiyok..! Atiqah Razak bulehh!

Kepada kengkawan yang baca entri ini, selamat menghadapi peperiksaan akhir semester ! Good luck ! Berusaha sehabis boleh, selebihnya tawakal pada Allah SWT :)

Sentap !

Memang terasa..terasa hati sangat. Terima kasih !
Takkan lupa sampai bila-bila.