Monday, June 4, 2012

Suka..Sayang..Cinta

Assalamualaikum w.b.t

Hah! BAru je lepas abis jawab soalan final TITAS tadi. Lega otak da settle 1 paper..ade 3 lagi menanti. Hmm.. Ok, x mo cite banyak. Nak cite pasal tajuk kat atas tu..

Orang cakap suka, sayang dan cinta tu lain. Betul ke? For me..bila ade cinta bermakna akan ade sayang dan suka. Tapi, suka x bermakna sayang dan cinta. Eh? Ha, yela camtu. Haha.. Tapi, camne nak bezakan 3 benda tu? heshhh... Ade solution? Ni la dilema sebagai seorang remaja. Kadang-kadang tu rase cam lebih baik takde perasaan. Takde la rase susah camni kan.. haha.. 

Yes! Aku mengaku, aku suke ramai orang. Haha.. kekadang tu sebab dia cantik, comel, handsome or perangai baik suci ( bukan cam aku :P). Sayang..camne nak tau kita betul2 sayangkan orang tu? Nak cakap memang la senang kan? 
"saya sayang awak" 

Senang kan tu? tapi ape bukti yang kita betul2 sayangkan seseorang? harhhh.. Dalam berkawan tu, nak kata sayang kawan tu memang la..tapi camne kalo kawan tu berlainan jantina? Camne nak tau kita sayang dia as a friend je or lebih? Complicated kan? Tapi aku lebih senang berkawan dengan lelaki sebab laki ni easy going. Nak bergurau kasar pun best sebab tak terasa. Hahaha.. cume tu la, emosi ni kadang-kadang celaru. 

Cinta ni lagi la pelik. Aku rase aku belum pernah sampai ke tahap cintakan seseorang selain parents aku kot. Sebab bagi aku, CINTA ni terlalu besar pengertiannye. Hanya orang yang betul-betul layak akan terima cinta aku. Amboi..kelas statement. Haha.. Pedulik ape..blog aku. Sukati la nak tulis pe.. Hoho.. Bila da bercakap pasal cinta, mestilah aku berharap orang yang aku cintakan tu nanti akan jadi suami aku kan? Hoyehh.. Indah sangat ke rase dicintai tu? hahaha.. ngeng! 

Dah2..rasenye da lebih2 kau berfantasi nih. Haha.. Walau ape pun, sampai skang aku masih gagal membezakan ketiga-tiga perasaan tu terhadap seseorang ni. Maybe satu hari nanti aku akan jumpe jawapannye. :)

3 comments:

Amin Faudzi said...

waw... i like...

amir(xkn xknal kot) said...

woooo.....amin ada di sini......argh3....

tinie said...

wahhhh~!!! hati berkecamukk ker cik kak.. heheheee.. anyway.. wat baek2 exam k?? LOL~ <3 <3 <3