Sunday, June 10, 2012

JODOH ke?

Assalamualaikum w.b.t

Hmm..kenape tangan ni gatal nak update blog time2 nak exam ni ye? Stress maybe? Ntah ler..apepon, kehendak hati harus ditunaikan. Hoho..

Lately, aku selalu tertanya-tanya pasal satu benda ni. KAWEN. Ahah! Gedik betul kan? 20thn pun x cukup lagi. Haha..takpe, yang penting da lepas 18thn. Sume ni berpunca daripada friends aku kt FB yang dok la mengupdate status, share gambar or watever so mengenai kawen muda. Erk? Sadis betul. Bila da ko didedahkan ngan segala benda tu, confirm la ade terbayang sikit then fikir2 hal tu kan? HAHAHAHA! Ok fine. Mengaku ! Aku mengaku ni..  *MALU!

Ala, x salah kan? benda baik. haha.. Kalo dilihat dari satu sudut, kawen muda ni bagus. Elakkan maksiat. Ye dok? Kalo da yang meminang tu laki yang baik, mampu membimbing..why not kan? Pernah la aku terfikir, kalo ade yang camtu datang meminang aku..terus terima! Haha..tapi kan, tu cakap je lebih. Aku tak rase pun aku da bersedia nak hadapi alam perkahwinan cam kawan aku yang baru 2-3 bulan lepas kawen. Kekadang jeles kot tengok wall dia, hari2 macam baru bercinta ngan hubby dia. Sumpah SWEET gila. Huhu..


Ntah kan..sume ni rencana Allah, kita sebagai hamba-Nya kena terima. Huhu.. Aku x kesah jodoh aku sampai awal ke lambat cume aku berdoa mohon agar jodoh yang DIA kirimkan untuk aku mampu membimbing aku menjadi wanita yang lebih baik dan mampu menjadi pemimpin keluarga yang baik.

Tak mintak lebih, cukup sekadar sedap mata memandang, handsome2 sangat nanti ramai plak yang berkenan.. hoho.. Bak kate UAI :


Dan yang paling penting, terima aku seadanya (terima perangai aku yang macam wanita melayu 'terawal' ni..HAHA). Papepun, x semua yang kita nak kita leh dapat kan? InsyaAllah, ALLAH da tentukan yang sebaik-baiknya buat hamba-NYA :)

Sebelum berpisah, marilah saksikan video melamar yang paling sweet pernah aku tengok..Hoho.. Please, can one day that 'someone' do this for me? HAHA.. but in a far more creative way :P


and here..the link to Dena's blog.. da kawen da diorang.. SWEET tahap max ! HOHO
>>DenaBahrin


3 comments:

Amin Faudzi said...

eh? aritu ckp bulan 4 da kawen? hehe...

Atiqah Razak said...

erk? pengantin laki lari laaa..haha

Apiz said...

*stalk mode* jejeng