Tuesday, November 8, 2011

Layan jap !

Sebab aku telah ditag oleh Zaty Poyo ni..maka nye aku wat la benda ni. Mule2 cam malas tapi bile da bace cam interesting plak kan..jom!

Rules of the game :
1. You must post this rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. 
   And create eleven new question for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their pages and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back.


11 things about me (knp mesti 11??):

1- Pemalas. Haha..aku memang x boleh nafikan perangai ni. Sape kenal aku tau la kot..huhu

2- Currently merupakan salah sorang peminat k-pOp kat Malaysia ni. Tapi aku belum tahap obses la..masih under control bebeh. Playlist kat hp n lappy mostly lagu KOREA. hehe

3- Suke stalker orang. Haha..lelaki2 yang rasa diri dia kacak lagi bergaya, baik korang berhati2 dengan aku. HAHAHA!

4- Lack of self confident. Untuk kes ni, aku memang berada pada tahap kritikal. Haha.. Tatau la kenapa susah sangat aku nak tingkatkan keyakinan diri. =_="

5- Sape yang tak kenal aku mungkin akan anggap aku ni psyco. Aku memang suke wat muke sombong mase berjalan..haha..tapi hakikatnye,sape yang da kenal aku tau aku ni camne. Huhh..bole gile layan aku.. :)

6- Bole dikategorikan sebagai facebook-holic. Satu ari x on9 fb cam tak sah je kan. Tak gune lappy mesti gune hp. Mark Zuckerberg pukau aku gapo? ishh.. Trying to eliminate this bad habit.. huhh

7- Mudah merajuk dan mudah dipujuk :) *ngade!

8- Jenis manusia yang tak consistent dalam kes penggunaan barang penjagaan diri. Kalau beli losyen ke lip balm ke for sure aku hanye akan gune half je (kekadang tu suku je) lepas tu barang tu akan terbiar sampai bertahun. Awal2 je gune bersungguh, pastu malas!

9- Suke sangat ngan warne putih

10- Senang berasa tertekan. Dan time tuh sape wat hal ngan aku, NAHAS lah! haha

11- Manje ngan ibu! hehehehehe..


Mari kita jawab soklan2 daripada cik Zaty

1- Gelaran zaman sekolah. Kenapa?
Skola rendah : Pipi lebo -sile tanye orang yang tag saye ni kenape dia panggil pipi lebo..huu
Skola menengah : Tiang - nih diberi oleh rakan sekelas yang berjantina lelaki sebab aku kurus beno dulu..

2- Favourite stuff?
my lappy Mr Didie n my cutie Xperia X8

3- Kenal tak Zaty Poyo? Antara dia dgn Liyana Jasmay, sape comel?
Soalan paling susah nak jawab! Haha.. Kenal sangat Zaty Poyo ni. Hmm...Liyana Jasmay kot lagi comel..haha.. *jauh disudut hati, Zaty Poyo memang tercomel!

4- Ciri-ciri mak mertua idaman?
Penyayang, tak banyak songeh, comel! haha

5- Pengalaman paling tak dapat dilupakan?
Hmm..banyak sangat kot tapi yang memang confirm xleh lupe : jatuh mase tgh tido dalam bas! malu!!

6- Nama pet? Kenapa namakan dia dgn nama tu?
Saye xde pet. sekian. :)

7- 27tahun. Bagaimana anda masa tu?
Seorang engineer yang berjaya n sedang merancang untuk berkahwin..hahaha

8- CROCS/SNEAKERS? Kenapa?
Crocs kot. Selesa n aku ade banyak koleksi crocs. haha

9- Cant live without____________.
My mother! Love her so much..

10- ______________ is the most handsome guy in the world.
Lee Min Ho..ngehehe

11- Setiap kali bangun dari tidur, perkara pertama yg akan sy lakukan adalah ____________ dan ______________.
Matikan alarm hp dan call someone kejut dia bangun tido.

Settle! 
Next, kepada yang ditag, sile jawab soalan2 dibawah. Gee~

1- Habit paling buruk.
2- Channel tv favourite. Kenapa?
3- Prefer lelaki/perempuan yang hansome/cantik or comel? 
4- Nama manja kat rumah. Sebab?
5- 3 barang yang mesti ade bersama bila g mane2.
6- Perkara paling memalukan pernah dihadapi..
7- Orang glamer yang diimpikan jadi pasangan. Kenapa?
8- Perkara yang perlu dibuat sebelum tidur.
9- Favourite football team. Kenapa?
10- Jepun/ Korea. Mana destinasi percutian pilihan? Kenapa?
11- Kereta idaman. Kenapa?

Sile la jawab. Jangan malu2..hoho


2 comments:

ZATYPOYO said...

hahahah! galak giler muke aku mase bace nih. btw, thnx jawab! hahaha.

miss anis said...

best layan entri ko iqa >_<