Tuesday, October 11, 2011

Mahasiswi UMP~

Assalamualaikum w.b.t.

Waaa..lame suda tak update blog aku nih. Rindu..rindu..rindu..! Entri last aku cite pasal pengembaraan aku ke Pekan, Pahang bersempena dengan hari pendaftaran aku kat UMP, so kali nih aku nak cite la ape yang aku da lalui sepanjang hampir sebulan bergelar mahasiswi Universiti Malaysia Pahang, Pekan. Banyak sebenarnya nak cite tapi aku cite mane yang patut jela.. hee... *assignment tak siap lagik! 


Semasa minggu orientasi (kat sini namenye MINDS), aku dapat pendedahan yang luas lah pasal UMP nih. Dulu2, sikit pun tak pandang..tapi bila aku da sedar realitinya, UMP memang terbaik. Graduan UMP paling banyak diambil bekerja dengan syarikat2 besar. Aku bersyukur Allah tempatkan aku kat UMP nih, alhamdulillah! Skang, aku memang perlu berusaha untuk menjadi salah seorang graduan yang syarikat2 besar demand. Hehehe..

Masa nak ujung2 minggu MINDS ni, aku ade pergi wat mural kat tadika UMP. Tadika nih terletak dekat dengan pintu masuk UMP Pekan. Seronok bila tengok hasilnye. Makin comel tadika UMP dengan lukisan kami pelajar2 UMP. Hoho..


hasil kerja aku n da geng!

Seterusnye, minggu pertama kuliah. Huhu..sehari sebelum start kuliah, aku dengan roommate aku duk la merayau kat FKEE (Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik). Merayau2 cari kelas dulu supaya esok senang nak g kelas. Esoknye tu, start kelas. Ok..kat sini, banyak kelas aku guna BILIK kuliah bukan DEWAN kuliah. Comey je biliknye. Boleh muatkan 60orang. Mule2 macam nebes gak la kan..da la kecik je bilik tu..buatnye aku ngantok sangat, kantoi tido dalam kuliah. Haha.. *tapi alhamdulillah setakat nih masih under control lagi! 

Eh, tetiba aku macam malas je nak taip bebanyak. Haha. Sambung part 2 lah!

No comments: