Sunday, September 4, 2011

Pahang here I come!

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah..entri nih ditaip ketika aku berada di Pekan Pahang. Syukur kami selamat sampai. Tadi mase otw ke Pahang, ade accident. Agak teruk ye..sebab seat kereta tuh sampai tercabut keluar...tayar keta lagi satu plak tertanggal. Huhh..ngeri plak aku tengok. Keta diorang xpayah cite la. Kemek abes. Yang buat aku betul2 nebes tadi bila suddenly keta2 depan kitorang brek mengejut. Alhamdulillah ayah aku dapat brek dengan pantas kalo x memang berdentum la kan. Tapi..fuhh..ade tapi nih kan yang suspen. haha...Kete kat belakang kitorang (takde la belakang betul, lebih kurang macam keta kedua belakang kitorang) brek memang macam wat drift. Kuat gile bunyik brek dia. Aku ape lagi, terus toleh belakang. Keta tuh xdapat kawal mybe sebab terlalu laju..nasib baik pemandu tuh cecepat alihkan keta dia ke sebelah kiri. Tapi...haih...tapi lagi, keta belakang keta tadi tuh x sempat kawal dan menghentam sebuah moto dihadapannye. Da la kat depan tuh ade accident, kat belakang pun datang lagi satu. Laju betul jantung aku berdegup taim tuh. nebes gile weh..dalam hati aku minta jangan la ade kete lain hentam keta kitorang. Alhamdulillah semua selamat. Moto yang kena langgar tuh pun rasanya penunggang dia ok..cume moto da x handsome lagi lah kan..

Habis cite pasal accident. Ha, nak cite nih..(kepoh je upe kan?? haha) Sepanjang laluan ke Pahang nih *melalui segamat memang hijau lah permandangan dia. Huhh..pandang kanan POKOK..pandang kiri POKOK.. bagus betul. Hakk.. Setelah sampai kat homestay yang kami sewa nih, aku ape lagi kan..mandi lepas tuh zZzz~ penat loh.. Malam tuh plak kitorang keluar. Beli sikit barang2 keperluan aku yang tak dibawa dari Muar sebab keta x muat. Haha.. Ade beberapa pic yang menunjukkan betapa penuhnya keta dengan barang2 aku..haha..tapi aku upload next time jela, malas lah nak upload skang. Haha..Aku terperasan sesuatu..kedai2 kat Pahang nih macam tutup awal je. Malam2 x banyak pun kedai buka.. haihh.. Ape2 pun nasib baik jumpe kedai untuk aku beli keperluan aku.Huhu...lepas selesai membeli, kitorang pun g memenuhkan perut yang da berkeroncong. Huhuhh..

Ok lah..macam tade pe je nak cite lagi..haha..sebenarnye aku malas gile nak taip nih. Tapi mengenangkan aku mungkin tak akan update blog untuk tempoh yang lame bermula hari ini, maka aku gagahkan diri. Lappy aku sakit lagi..dan perlu rawatan serius, so mungkin takde la entri untuk tempoh yang lame nih. Fb pun mybe senyap je..heee..

p/s: esok daftar UMP Pekan! Ahhh..excited+nebes.. =)

2 comments:

ZATYPOYO said...

da sampai pekan da?? waa... wish u luck! ^_^

~;:gyiem wave:;~ said...

gud luck iqa kat tempat orang .. jgn lupe'n wrge kmjians ae .. huhu