Friday, August 12, 2011

Kisah 2 orang nenek

Assalamualaikum w.b.t

Huhu..rase macam da lame aku tak cite pasal tempat keje kan? Malas la nak cite panjang2. Tapi disebabkan kisah nih pada aku agak menarik, so aku rajinkan diri menaip untuk share dengan korang.

Pagi tadi ade baby datang bersame dengan daddy dan dua orang neneknye. Dari pemerhatian aku, nenek2 tuh mungkin sorang tuh nenek belah mummy n sorang lagi tuh nenek belah daddy. Huhh.. kemain lagi kepohci nenek2 nih. Mungkin aku tak paham ape yang diorang cakap (sebab diorang chinese) tapi tengok diorang bising2 da tau la tuh kepoh pasal cucu dia. Masing2 asik la mencium baby tuh. Maybe cucu sulung kot? Tak pun mummy n daddy baby tuh masing2 anak tunggal..so tuh yg nenek2nye cam ala2 berebut cucu. haha.. itu anggapan aku jela kan.

Nih gado versi melampau..haha


Disebabkan arini rakan sekerja aku yg berbangsa cina tuh assist doctor, so dia dengar la conversation mereka dengan doktor. Dia cite ngan kitorang, nenek2 tuh cm masing2 salahkan orang lain. Doktor kata baby nih x boleh tidur dalam aircon then nenek 1 kate kat nenek 2, "tu la, kan i da cakap kat u x boleh aircon'
LOL! Lawak bole x? bergaduh pulak.. haha.. Bile turn aku dispense ubat, macam2 la depa tanya. Penin2.. Yang paling aku x bole tahan tuh, nenek 1 kate "ini ha, kalau kena cucuk x nangis tapi kena check doktor menangis saje. cilake la..haihh" Pehh..bole lak kate cucu dia cilake. Haha..aku mcam nak gile ketawe dengar nenek tuh cakap camtuh. Hadoo... Baby tuh yang dari tadi asik menangis terus diam lepas nenek tuh cakap camtuh. Kecik ati la tuh! Haha

Baby tuh kunpem la menjadi kesayangan nenek2 dia. Untung laa~

2 comments:

Azrine Razak said...

wei lawak la..tp chinese yg tua2 dia mmg ckp cmtu, sbb xtau nk sebut perkataan melayu yg bunyi elok sikit kut..cilaka terus. Kalu baby nakal kan dia ckp jahat. Masa tu la Aqim melasak, bole plak dia ckp yg ni jahat hoo..adoi ai, jahat terus...kakaka..

~;:gyiem wave:;~ said...

haha...sian baby tu sbb dpt nenek cmtu...entah2 tyme die nges die ckp ''tuka nenek2x!!''...(assumption ak jew)..hehe