Saturday, August 20, 2011

Baby..baby..baby ohhh~~

Assalamualaikum w.b.t

Huihh..halo2..(gedik jap..haha)

Saje nak update cite pasal kat tempat keje lately. Macam2 hal. Huhu.. Sumenye sebab baby.. Ari tuh ade patient datang, demam n cirit-birit. Kesian baby tuh.. Mama n papa dia pun cite la pe yg berkenaan kat doktor tapi satu hal ni memang x bole bla..papa dia cakap arituh baby tuh yak *ayat sopan bagi berak! haha ade kuar GETAH! OMG...! Getah weh..getah yg ikat tempe tuh. Dasat betul. Mama dia kate baby da pandai merangkak tuh yang maybe makan getah tuh. Hadoo..pengsan woo~ Bahaya tuh..buatnye getah tuh x kuar balek camno? huhu


Lepas tuh tadi...ade mummy datang dengan dua orang anak. Sorang dalam umo 2-3 tahun, sorang lagi baby. Sementara tunggu ubat anak-anak dia siap tetiba mummy tu panggil aku. "Miss, u tolong pengang sekejap boleh?" Dia suh aku pegang baby dia yang baru berumo 7months tuh sebab dia nak g toilet. Huihh..berdebar sekejap. Da la da lame aku x dukung baby. Last pun mase anak akak aku, Rayyan tuh baby lagi. Sekarang budak tuh da setahun lebey. Means da lame la aku x menjalankan aktiviti mendukung baby nih. Cuak weh..x berapa saat lepas mummy dia g toilet, baby tuh nangis.. Adooo....beria aku memujuk dia. Bese la dukung baby, tepuk2 buntut dia..huhu... dia TAK LAYAN weh! sedey aku..dia terus menangis dan menangis. Last2 aku past kat akak lagi sorang tuh. Baik pulak baby tuh diam. Maybe sebab akak tuh pun da jadi mummy, so baby tuh dapat rasakan aura keibuan. Haha.. aku yang single lagi available nih xde aura sedemikian lagi. Haha...!

p/s: wish that someday i can be a good parent to my children..

1 comment:

~;:gyiem wave:;~ said...

hahaa...beyak kua getah...ala2 comei'y baby tu..haha...
btw ap g iqa cpt2 la naik plamin...ak tggu kd kwen ko...huhu