Sunday, July 24, 2011

Permulaan sebuah kehidupan!

Assalamualaikum w.b.t.

Krik3..sunyi nye blog aku kan. Lame da x update. Malas la weh..Balik keje da penat, sempat jengah2 pesbuk je. Pastuh skang nih busy nak settlekan pe yang patut untuk melanjutkan pelajaran nih. Hihi...Tak bagitau pun kannn...sori la, nih skang aku update cite pasal tuh ye. Actually aku malas nk update cite nih awal2 sebab aku xcukup gembira dengan tawaran yang aku dapat TAPI skang alhamdulillah, aku terima seadanya Qada' dan Qadar yang Allah da tentukan. Rezeki aku mungkin kat sini. I'll try my best..

ini ler result UPU aku..


Hah! Ok..kenape aku nak sedey kan? Ok wat engineering? Haha..aku sedey sebab risau nanti kena study maths lagi! Ditambah pulak dulu time kat matrik aku Life Science student kann.. Camne la nanti. Later bile aku pikir2 balik, sume nih ade hikmah. Allah nak bagi aku rezeki kat sini. Lagipun, aku patut bersyukur ditempatkan IPTA compare dengan orang lain yang tak dapat tempat tuh kan. At least I'm the choosen one. Aku perlu bersyukur. ALHAMDULILLAH!

Lepas dapat tawaran nih, mesti la kena buat macam2 kan? Aku da accept tawaran nih. So, disebabkan UMP takmo post borang2 tuh sume, maka kami bakal pelajar UMP perlu print sendiri surat tawaran dan borang2 berkenaan. Banyak gune ink nih! *berkire la tuh.. Huhu.. Wat masa nih sume tuh da settle da. Rabu nih bersamaan dengan 27hb Julai 2011, aku akan pergi wat medical check up. Wajib kan buat nih untuk masuk U. Hoho..Nk kena X-Ray bagai..dan aku difahamkan bahawa nak wat medical check up even kat hosp kerajaan pun perlu bayar. Hadooo..aku pikir pree. Haha..  Takpe la..tak baik tau berkira sangat! Huhu..

Disebabkan aku masih lagi bekerja kat klinik yang aku cite dulu tuh, so aku pun mintak kebenaran kat bOs untuk amik leave halfday saje. Means, aku tak masuk keje pagi, just masuk keje malam je. Bos aku baik ok! Dia kate OK! Huhu.. Urm..pembukaan acc bank Islam yang diwajibkan kepada pelajar UMP telah aku laksanakan..(ayat poyo!) Skang nih cume tinggal nak photostate IC, sijil n sume2 tuh la yang berkenaan. Pastu nak kene g cop sahkan. Haih..banyak lagi tau x settle.

Ha,semalam aku bersame puan akak yang bername Azrine tuh sebok la dok sebey homestay untuk penginapan kami sekeluarga di Pekan Pahang nanti. Ramai nak menghantar aku ke UMP nanti. Rasa cam hepi je kan bile camnih. Seronok rasenye bile family ramai2 g anta aku belajar. Lagi seronok agaknye perasaan bile family datang time konvokesyen. Jaoh plak sesat aku nih. Sem 1 pun lum start lagi. Haha.. So, setelah kami menggila cari homestay tuh, dapat la sebuah rumah nih. Lebey kurang 15-20min ke UMP Pekan. Its ok la. Sebab ape..da puas kami mencari. Yang dekat sume da kene sebat dengan orang lain. Aku rase diorang pun nak anta anak g UMP kot? Sebab tarikh yg kena booked tuh same ngan tarikh daftar UMP. Tak kesah la, yang penting family aku selesa nanti. Rumah tuh ade 3 bilik, 2 bilik air dan siap lengkap dengan perabot+kelengkapan rumah la. Harganye RM90/semalam. Ok kan? Actual price nye RM150/malam tapi diorang tengah wat promotion, makanye dapat lah murah. InsyaAllah kami akan pergi sehari sebelum hari pendaftaran.

Haih..rajin pulak kan aku menaip pepetang nih. Berjela punye entri nih. Haha.. Ok la, tu aje aku nak cite. Doakan aku mampu buat yang terbaik kat sane nanti. InsyaAllah!

 My UMP..I'm gonna love U! hehe

No comments: