Wednesday, June 1, 2011

Karak ::Laluan Puaka::

Assalamualaikum w.b.t

Huhuhu.. PUAS! Ye..memang aku puas.. Haha.. Arini g letink dengan cik akak, cikgu Farah.. Pegi mane? Gini citenye....

Cadangnye nak g Dataran Pahlawan. Nak g tengok wayang kat GSC sane. Nak tengok cite KARAK. Hoho.. Tapi kan...boleh pulak cik akak aku nih lupe jalan nak ke sane...apedaaa~ Aku apatah lagi kan. Yang aku tau hanye la naik kete dan tadaaa...da sampai. Tuh jela aku tau. Haha.. So, memang aku tatau la jalan ke Dataran Pahlawan nun. Da susah beno, akhirnye kami pun membuat keputusan untuk menonton wayang d GSC AEON Bandaraya Melaka. Ala..JUSCO yang baru kat Melaka tuh. Cinema kat sini baru lagi bukak, kire segar fresh lagi la kate orang tuh. Haha..


Beratur la beli tiket. Cite Karak ade paling dekat kul 2.20petang Dan waktu ketika itu ialah 12 lebey. So, lepas beli tiket, kitorang pun ronda2 la dulu. G makan, solat zuhur dulu. Dekat2 kul 2 tuh duk tercangak depan pintu cinema tuh. Duk peratikan orang lalu lalang. Hobi~ Haha.. Macam2 erk kerenah orang  nih..

Ok2..cukup. Meh cite pulak pasal cite yang kitorang tengok tadi. KARAK..Laluan Puaka. Cite nih basicly cite seram la kan..pasal highway Karak yang dah dikenali dengan pelbagai misteri nye. Katenye banyak accident jadi kat highway Karak neh. Aku bukanlah tau sangat pasal cite highway Karak nih. Movie nih not bad. Seram tuh boleh tahan la..tapi dalam seram2 tuh terselit banyak lawaknye. Hoho.. Overall cite nih BEST.. Paling aku respect sound effect movie nih. Mantap! 2 thumbs up! Sound effect dia memang gempak. Tahniah kepada KRU! Huhu.. Lagi satu, aku nak puji lakonan pakwe aku *perasan! Shahir AF8. Even baru lagi sebagai pelakon tapi lakonan dia not bad. Tak nampak kaku. Cool! Cite nih ade gak selitkan unsur2 keinsafan gitu. Moralnye..kene kuat iman! =) Sedey gak lah ending cite nih... Haa..nak tau? Korang tengok la sendiri~ Haha.. Bagi korang yang belum tengok cite nih, pe kate tengok trailer movie nih dulu.. Layannn~




Lepas abes tengok cite Karak nih, kitorang pun continue la berjalan2 lagi. Haha.. alang2 kan.. Tak padan dengan sakit aku nih. Merayap! Haha.. Tengok2 kasut kat sane.. Tetiba terberkenan kat satu kasut nih. Haha.. Sudah~ Kalau ati da kate nak beli..beli jugak ler nampaknye. Haha..
Tadaaaa~

Cik Kasut saye yang baru

Haha..nih ler perempuan. Katenye suke supink. tapi aku bukan supink ari2 pun.. Bile terasa perlu je..Haha.. Lagipun jarang g Melaka. So, why not kan? Haha.. Rasenye tuh je kot yang aku nak cite. Haha.. Gatal nak update blog kan...

p/s: sok da start keje balik. MC da abes. Haha.. Da seminggu duk umah, macam malas lak nak g keje.. Kuang3.. Terok betul!

1 comment:

Azrine Razak said...

xdonye aku nak tengok cito nih