Thursday, May 5, 2011

OMG!

Assalamualaikum w.b.t.

Kenape? Mengapa? Bagaimana? Ohhh! Serba tak kena aku arini. Huhh...

First! Aku bangun LAMBAT! Terima kasih ye..haha.. Pagi tadi lepas solat subuh, mate nih gile kelat. Aku egt nak tido la kejap. Amek ko! Pukul 7.50pagi baru aku terjaga. Tuh pun sebab mak aku kejutkan. "Ko tak keje ke arini?"....ayat yang telah membuatkan aku bagaikan kene kejutan elektrik. Tangan dengan pantas mencari-cari hp untuk melihat masa ketika itu. OMG! Baju da la tak iron lagi. Memang gile aku pagi tadi. Sepantas kilat+guruh+petir bagai aku menggosok baju dan mandi.


Dan arini mencipta rekod bile aku sampai ke klinik dalam mase 5 minit sahaje (slalu dalam 8-10minit). Merempit sebab da lambat! Haha..


p/s: padan muke kepada diri sendri kerana bangun lambat pagi tadi sebab gatal g tengok cite korea sampai kul 2 pagi..haha




 Second! Arini mostly kanak-kanak yang datang ke klinik menangis bile aku mengagah diorang...ape nih korang? Tak baik tau buat akak camni..Tugas aku arini ialah menjadi assistant doctor. Bile bebudak tuh menangis, adalah harus untuk aku memujuk@ mengagah diorang agar ketawa or paling cikai pun berenti menangis. Tapi apakan daya..arini mungkin takde luck! Mereka takmo berenti nangis. Ade tuh siap makin kuat pulak dia menangis bile tengok aku.
Peh...sadis sungguh.. Rase kuciwa..sedey..dan juge kecik ati..(tacink lebey ngan bebudak) haha.. Yelah kan..selame nih aku takde la teruk diperlakukan sedemikian..haha.. Aku rase mungkin diorang takot tengok eye bag aku. Muke tak cukup tido kat. hahahaha! Tapi ade sorang baby tuh...sejuk ati tengok! Comey gile wehhhhh! Baik pulak tuh.. Suke bile aku main2 dengan dia. At least terubat la sket kekecewaan dihati. Kahkahkah!


Third! Sekali lagi aku tersyok tido overtime sebelum g keje shift malam. Haha.. Amek ko...kelam kabut macik dibuatnye.. Tapi seb bek la tak lambat macam pagi tadi..haha

Macam nih la kan...tetiap ari entri aku memang berkisar tentang kanak-kanak. Yelah, da keje kat klinik kanak-kanak kan...takan nak cite pasal korang plak? haha.. Semakin hari aku semakin dapat sesuaikan diri keje kat situ. Rakan sekerja pun sume ok! CERIA! huhu

No comments: