Thursday, May 19, 2011

Hari yang penat juga menggembirakan ^^,

Assalamualaikum w.b.t

amaran: entri ini mengandungi salah guna perkataan yang meluas. kanak-kanak dibawah umur 12thn memerlukan pengawasan orang dewasa untuk membaca entri ini.

Urm..lame da tak update blog usang shumel aku neh.. hoho..rindu.. Ade masalah sket yang tak dapat nak dielakkan. Okeh..hari dimana aku mampu tersenyum biarpun kepenatan. Ohoh! Kenape? Mesti korang tertanye-tanye kan..(kalo tak pun iyekan aje la ye..)huk

Tanggal 18hb Mei 2011, result PSPM II pelajar matrikulasi seluruh Malaysia sesi 2010/2011 diumumkan. Oh..hanya Allah yang tahu betape nebesnye aku menanti hari itu. Pagi tuh, sebaik saje bangun tido, aku mencapai hp dan segera send sms ke 15888 untuk mengetahui keputusan aku. Ahah! Over-excited lak kan? Tak pela..lambat-lambat lagi aku nebes! Hampa ati aku bile dapat balasan bahawa result belum kuo lagi. Chettt! Tapi takpe la kan..haha..

Aku pun bersiap-siap la nak keje (setelah bercuti semalamnye sebab Wesak day).. Hah..ni la yang memenatkan aku. Ramai pulak patient pagi tuh..yela, semalam cuti kan..klinik tutup. Qada la patient arini..haha.. Pulaknye aritu aku jage 'department' dalam dimane harus menolong doc semase beliau menge'check' patient. Hohh..penat! Tak sempat nak duduk oke. Patient lak tak berhenti-henti datang.

Balik kul 12.30 tuh dengan rakusnye aku on9, nak tengok result sebab aku yakin dengan confidentnye bahawa result suda boleh disemak! Tapi...HAMPA sekali lagi. Belum boleh check daaa~ tape2.. aku sabo. Sementara tuggu result boleh disemak, lebih baik aku tido! haha.. Kul 3.30petang bangun sebab nak g klinik kerajaan tuh, g amek ubat mak aku. Balik dari klinik tuh, aku on9 mukabuku. Oh....aku nampak! aku nampak! ade orang announce bahawa result sudah boleh disemak. Dengan segera aku check!

Alhamdulillah.. Aku menangis bersyukur tengok result aku. Walaupun bukan empat rataa tapi aku bersyukur akhirnye aku dapat capai 3 pointer. No 3 yang aku impikan menjadi realiti. Thank You Allah! Thanks juge kepada my dear Mummy yang tak putus-putus berdoa untuk anaknye ini. Sekarang nih aku berdoa ade U yang sudi nak mengambil aku sebagai pelajar mereka. InsyaAllah..

Balik kepada cite di tempat keje selepas pukul 6. Ye..sebelum doc datang pada pukul 6.40 petang, seramai 8 orang patient da men'register'kan diri. Dannnnn...6 daripada mereka ialah patient baru. Tak ribut lak kitorang kan.. 2 pasang adik-beradik dan sepasang kembar. Riot oke. Klinik tuh secara tiba-tiba menjadi seperti MICKEY MOUSE CLUBHOUSE. haha.. Berlari sane sini..terjerit2.. OMG! Korang bayangkan la camne. Aku da cam biol2 je mase nak timbang c kembar tuh. Mane tak nye, muke da la same..name pun dedekat same.. Ohhhh!

Bile doc datang je..mule la kan tugas aku jade department dalam. Penat tak penat la kan.. Lebih kurang 20 lebey patient datang malam tuh. Balik tuh memang aku rase nak pengsan je.. hoho.. TIDO!

No comments: