Wednesday, April 20, 2011

Memory of JMC Part1: My dear roommates

Assalamualaikum w.bt.

Ohohoi...hari nih dengan rasminye aku sudah tamat pengajian di Kolej Matrikulasi Johor. Bersempena dengan itu, aku nak menceritakan kisah kehidupan aku sepanjang di KMJ neh.. Oke..untuk part 1,aku nak cite pasal roommates aku. Mereka yang banyak menghabiskan masa dengan aku sepanjang aku kat KMJ. ^^,

Hurm..aku duk kat blok D (Al Razi), bilik 3.9. Aku kan 2nd intake,so mase mule2 aku masuk check in bilik,tade orang la kan dalam bilik sebab sume orang de kelas. Roommate aku yang pertama sekali aku jumpe ialah..............

cik Siti Noor Afiqah a.k.a CheII. Mase tuh dia balek time gap tengahari. Salam2 la kan.. Kenal2..dia duk sebelah side aku (sape yang duk KMJ tuh tau la camne susun aturnye kan). Elok beno la tuh kan.. Afiqah dan Atiqah.. Haha.. Dia nih budak SMKA..orang Selangor. Mula2 aku cam x reti je nak bual ngan dia nih. tapi yang bagusnye,dia sangat advance. "Nak panggil ape nih ye? Panggil ko-aku jela ae?" teros weh..slalu kan orang start saya awak dulu kan...haha..actually bagus la dia terus offer nak panggil ko-aku. Senang sikit. Aku pun ta geti noe nak bersaya-awak neh.. Haha.. Ha,CheII nih jugak la yang mule menimbulkan kembali minat aku terhadap artis Korea. Video first yang dia tunjuk kat aku ialah, BONAMANA_Super Junior. Peh..tem tuh mate aku lekat je tengok Si Won. Kacak beb! Haha.. Mule saat tuh la aku usya2 dia video+drama Korea. Haha.. Sepanjang kehidupan aku kat KMJ tuh,kira banyak gak la perkara yang aku share ngan dia dan memandangkan dia ade adik kecik yang hampir sebaya dengan anak buah aku, makanye,memang banya la cerita kitorang. Dia nih pandai speaking mandarin oke..dan dia nih merupakan roommate aku yang paling aktif sebab di budak PRD. Kitorang yang len nih student biase je kan..haha..

Che!!

Next..Fitri Nurhanis a.k.a Fitri. Urm..Fitri nih masa aku mula-mula jumpe memang aku tengok muka dia matured betul. huhu.. tapi di beza berapa hari je tarikh lahir ngan aku. Haha.. Antara kitorang berempat, Fitri nih yang paling pandai. Tengok jela result PSPM I dia..  Dia nih orang yang sangat caring. Kawan-kawan praktikum dia ade yang panggil dia 'mak' sebab dia nih ade ciri-ciri keibuan. Ingat lagi time aku baru demam masa baru-baru masuk KMJ. Dia sangat menjaga aku..bukan nak kata yang lain tak pedulikan aku cume cara Fitri nih lain sikit. Macam 'mak2'. Ngee... Other thing,dia nih sangat berdikari. Dan kadang-kadang suka menyendiri. Kekadang tuh aku+3 orang lagi roommates aku tuh je yang duk bergusip bagai tapi dia jenis yang tak suke sangat amik tahu hal-hal macam tuh. Hah..point penting,dia nih pembekal drama, video  mahupun reality shows Korea untuk aku. Haha..

Fitri!!!

ahah! lagi seorang, Nurain a.k.a Ain gemok. Hahahaha.. Dia nih kalo ikut tarikh lahir,dia yang paling tua tapi perangai memang macam adik. Al-maklum la..dia anak bongsu kat rumah. Mane taknye.. Haih.. Kalo nak bergusip,aku memang suke bergusip dengan dia la..haha.. perkara yang Ain sangat obses ialah Jong Hyun (SHINee) dan juge Zaquan Adha. Hadoii..memang dia akan mempertahankan abes-abesan la kalo kitorang menentang pasal dua orang tuh. Hurm..Ain nih juge seorang peneliti yang mantap. Cakap je pasal sape kat KMJ tuh, pastinye dia kenal. Paling tak pun, pernah nampak! Kui3.. Dia nih seorang yang terlalu baik sampai tuh selalu kena buli dengan kitorang dan juge budak-budak praktikum dia. tapi kitorang roommates dia nih buli manje-manje je..hehe.. Dia memang selalu la kena nasihat dengan kitorang supaya jadi berani sket..jangan asik kena buli. 

Ain!!!


Ha? Abes da cite.. Arituh the day before kitorang sume balek ke rumah masing-masing,kitorang beli kek dan duk berkelah kat belakang library  KMJ. Saje2 je kan..yela,pasni sangatlah susah nak jumpe lagi. Fitri plak de bagi kitorang adiah. Sangat terharu dan rasa bersalah sebab aku tade sediakan adiah...huhu..
To my dear roommates.. I LOVE YOU!! Saranghae~ <3<3<3

Fitri, me, Ain, Che

Oreo cheesecake for us..

Cute little teddies from Fitri..




No comments: