Thursday, April 28, 2011

Aku dan Kanak-Kanak

Assalamualaikum w.b.t.

Huhu..hehe..haha..Ok2..cukop setakat ini. Jangan nak gelak sangat. Entri kali nih aku nak cite pasal job baru aku sebagai clinic assisstant kat Klinik Pakar Kanak-Kanak Choo. Semalam ialah hari pertama aku dan aku tak sempat nak update cite kat blog nih. Kenape? Sebab aku gile malas nk ngadap lappy. Hehe...

Pes day semalam aku keje oke la..not bad. Aku learn somethin' new. Quite different from klinik lame yang aku keje dulu. Aku cube elakkan human error dalam keje aku. Yela, keje kat klinik kan..nyawa orang beb! Lagi la skang keje kat klinik kanak-kanak. Bebudak neh sensitip sayang oih.. ari petame aku x bape tolong sangat kat ubat-ubat neh. Aku banyak standby kat kaunter untuk register saje. Arini aku da stat la wat mcam2..

Keje kat klinik nih memang la kena sangat mementingkan kebersihan. Setiap pagi, mainan dan kusi meja kat klinik tuh kena lap dengan dettol. KILL THE BACTERIA bebeh! haha.. Yela kan..yang datang pun budak-budak yang tak sihat. Takut la pulak berjangkit dengan budak lain nnt. Sebab itu kami guna Dettol. Huhu..

Then, satu lagi pengalaman baru aku kat sini ialah..punch card! Ngahaha..sebelum nih aku keje mane ade punch2 card neh. Da ler jadi cam jakon sket.. Haha..Anyway, its fun! =)








 Ok2..ape lagi ye.. Ha...part neh aku paling suke! Kanak-kanak!!! Haha..Satiap hari aku akan bertemu dengan bayi dan juge bebudak kecik yang sangat100x shomell. Haih..tengok mereka,terengat la kat anak-anak buah aku. RINDU!! Setiap kali lepas register name bebudak nih, kitorang kene timbang berat dowg. Macam-macam la ragam mereka nih. Ade yang melalak takmo naik atas timbang tuh, ade gak yang dok terlompat-lompat lak atas timbang tuh.

 

Tapi..mereka tetap nampak SHOMELLLL!!!






3 comments:

Azrine Razak said...

huhu..sakit mata warne blog ko nie..

Kami Sahabat Pena said...

waaaa......da jadik babysitter lak daa..hahaha...mudah mudahan....kami sentiase mendoakan agar cpt dpt rezki..hahaha

Atiqah Razak said...

topek: banyak la ko pny babysitter..