Saturday, January 22, 2011

Keyakinan Diri yang malap....

Assalamualaikum w.b.t..

Kali nih aku nak bercerita mengenai keyakinan diri. Haih..aku nih antara orang yang tade keyakinan diri. Bukan kurang taw tapi TIADA.. Ntah la kan..kenapa aku mesti rasa camnih. Da try da nak bina keyakinan diri tapi tetap gak aku kalah dengan diri sendiri. Kenapa susah sangat ye nak memiliki anda cik KEYAKINAN? Selalu sangat aku rasa rendah diri daripada pelbagai aspek..

First of all bila tengok orang cantek,mesti terdetik rase jeles. Nape aku ta cantek ye macam dia? Tapi, aku tanamkan dalam jiwa..bersyukur la dengan ape yang Allah da bagi. Mungkin orang tuh cantek tapi dia mesti ada kekurangan lain.

Second,bila bersama-sama dengan orang pandai aku mesti rasa diri nih sangat b**oh. Demi menghilangkan perasaan tuh,aku cuba nak jadi seorang yang rajin. Tapi, kesedaran itu hanya bertahan sementara. Terok! Macam mana nih??

Urm..ntah la kan..hidup nih macam2.. Kita kena pandai mencorakkan kehidupan sendiri kalau mahukan kehidupan yang sempurna. Ya, tade yang sempurna melainkan ALLAH S.W.T tapi sekurang-kurangnya kita perlu berusaha. Di kala nih, aku memang memerlukan keyakinan diri yang ntah dari mane aku nak dapatkan. Aku tak boleh selama-lamanya hidup dalam bayangan orang lain. Go for it Atiqah!


Errmm...Cuti da nak abes..esok da kene balik KMJ. Huihhh.. dalam ati 50-50..
Serunuk nak balek sebab bosan duk umah..tapi takut nak balek sebab memikirkan tutorial berlambak tak siap lagi..ahaha.. Tetap kena balek jugak walau ape pun kan? huuu~
Alaaaa..cuti CNY nanti balek jugak lagi kan? rilex la..haha

Wednesday, January 19, 2011

Cuti??

Assalamualaikum w.b.t..

Seperti yg tertera d atas..entry saya kali ini berkisar tentang CUTI.. =)
Haihh..cuti mid-sem selepas UPS kali nih agak membosankan. Tataw la nape ye..

Cube di imbas2 kembali zaman kanak2..bila cuti je, memang suke beno. Yelah, tem kecik-kecik dulu bila cuti skola, mak bapak bawak keluar oliday. Jalan sane sini.. pegi zoo, berkelah dsb..

 Bile da beso, mane de sume tuh. Lagi la skang nih aku cuti..tapi bebudak skola tak cuti. Mane nye la nak g jejalan. Duk umah ON9+MAKAN+TIDO.. Uhh..bole tambah lagi la berat aku..hehh..
TIDAKKK!!!

Wednesday, January 12, 2011

Mathematics oh Mathematics!

Assalamualaikum w.b.t.

Urghhh!!! Maths? baru je selesai jawab paper math UPS II. Noe wut? Really bad..sepanjang aku bergelar student,ni lah paper paling terok aku jawab. Banyak gile aku tak wat then yg wat tuh pun lum tentu betul.. OMG!

Sebagai denda terhadap diri sendiri..
Miss Nur Atiqah Binti Abdul Razak. Cuti seminggu lepas UPS nih,anda perlu study maths dengan bersungguh2.. No time for fun.. Get A for PSPM II.. Remember A!

Don't give up just because of MATHEMATICS.. It is a must to LOVE MATHEMATICS..
Fighting!!!

Wednesday, January 5, 2011

Great day!

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdullillah...

Segala yang berlaku arini mampu mebuatkan aku tersenyum. First of all,ape yang aku gembira sangat ialah soklan untuk assignment english telah pun di approved oleh lecturer aku setelah banyak kali di reject dan juge setelah beberapa hari aku jadi burung antu demi memikirkan soklan-soklan yang mampu memuaskan ati lecturer aku. Lepas nih tinggal nak print then distribute kepada encik-encik responden. Yeah!

Perkara kedua yang aku gembirakan arini ialah result MUET aku. Alhamdulillah,band 4. Beyond my expectation. =)

Urmm..arini first time aku cuba pakai lens. Punye la payah. Haha..ade la dalam 15 mins aku try nak masukkan kat mata. Naseb baek pagi tadi ade gap awal2 pagi. So,takde lah lambat ke kelas. Huhu..

Ape2 pun..tOday such a great day for me.. Thank You Allah..