Saturday, December 11, 2010

Pameran Kerjaya

Assalamualaikum w.b.t

Hari nih berlangsungnye pameran kerjaya di KMJ..meriah gitu! Banyak IPTA+IPTS bukak booth sempena pemeran nih.. Nice! Pameran nih sedikit sebanyak membantu kitorang,pelajar2 matrikulasi untuk memilih course untuk melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah sarjana muda nanti. Sebelah malamnye pulak ade ceramah dari pelbagai U. Dorang menerangkan course2 ape yang ada ditawarkan kat U dorang. Hurmm..petang tadi,setelah meninjau2 booth setiap U yang ada..ade la beberapa course yang menarik perhatian aku dan mungkin agak bersesuaian dengan kelayakan berdasarkan result PSPM I aku...

1. Bachelor in Chemical Industry
2. Bachelor in Marine Science
3. Bachelor in Bio-process

Ok..tuh yang terlintas setakat nih la..seems intersting course2 nih.. Doktor perubatan memang terpaksa aku lupakan jela...min 4.00 PNGK.. haha.. Uh,na cerita nih....alang2 meninjau2 course yang ditawarkan,niat sampingan yang tersirat d hati ialah mengumpul GOODIE bags..ngahaha.. Seronok oke tengok beg2 tersebut. Ade yang dorang men bagi je sape2 yang datang booth dorang.. ade gak yang kena tanya2 dulu baru dorang bagi beg.. Aku pun sebat jela kan..muka tak malu je mintak..dapat buat koleksi! hahaha..

Brochure2 yang aku collect..!

Goodie bags~

Cenderamata! yeay~

Semoga pameran nih dapat memberikan banyak manfaat untuk pelajar2 KMJ..
Doakan aku dapat tawaran course yang aku minat daripada mana2 universiti yang aku mohon.. Aminnn

No comments: