Wednesday, December 29, 2010

BENCI!!!

TENSION!
SEDEY!
DYING!
ARGGGGGGHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I did it but why can't u see it?
Truly.........I hate semester 2!!

Saturday, December 25, 2010

최고!

말도 안돼 나도 몰래 너만 바라보게 됐어
Mal-do an-dwae na-do mol-rae neo-man ba-ra-bo-ge dwaess-eo
미워해봐도 애를 써봐도 숨겨봐도 안되는걸
Mi-weo-hae-bwa-do ae-reul sseo-bwa-do sum-gyeo-bwa-do an-dwi-neun-geol
이럼 안돼 자꾸 원해
I-reom an-dwae ja-ggu weon-hae
네게 빠졌다고 말해
Ne-ga bba-jyeott-da-go mal-hae
꿈을 봐도 뿐인걸
Ggum-eul ggweo bwa-do neo bun-in-geol
말도 안되지만 사랑해
Mal-do an-dwi-ji-man neol sa-rang-hae
편한 느낌이 좋아 매일 티격태격해도 알잖아
Pyeon-han-neun-ggim-i joh-a mae-il ti-gyeok-tae-gyeok-hae-do neon nae mam jal al-janh-a
제멋대로 굴지만 뭐든 받아줄 있어 오직 하나만~
Je-meot-dae-ro gul-ji-man mweo-deun bad-a-jul su iss-eo nan o-jik neo ha-na-man~
외로워 가슴이 미쳤나봐 두눈엔 너만 보여~
Oe-ro-weo ga-seum-i  mi-chyeott-na-bwa nae du-nun-en neo-man bo-yeo~
말도 안돼 나도 몰래 너만 바라보게 됐어
Mal-do an-dwae na-do mol-rae neo-man ba-ra-bo-ge dwaess-eo
미워해봐도 애를 써봐도 숨겨봐도 안되는걸
mi-weo-hae-bwa-do ae-reul sseo-bwa-do sum-gyeo-bwa-do an-dwi-neun-geol
이럼 안돼 자꾸 원해
I-reom an-dwae ja-ggu weon-hae
네게 빠졌다고 말해
Ne-ge bba-jyeott-da-go mal-hae
꿈을 봐도 뿐인걸
Ggum-eul ggweo bwa-do neo bbun-in-geol
말도 안되지만 사랑해
Mal-do an-dwi-ji-man neol sa-rang-hae
같이 있는게 좋아 항상 안절부절해도 너라면 괜찮아
Gat-i  itt-neun-ge joh-a hang-sang an-jeol-bu-jeol-hae-do nan neo-ra-myeon gwaen-chanh-a
많이 서툰 나지만 너만 길들일 있어 그래 하나만~
Manh-i seo-tun na-ji-man neo-man gil-deul-il su iss-eo nal geu-rae neo ha-na-man~
어느새 마음을 뺏겼나봐 온종일 너를 그려~
Eo-neu-sae ma-eum-eul bbaet-gyeott-na-bwa nan on-jong-il neo-reul geu-ryeo~
말도 안돼 나도 몰래 너만 바라보게 됐어
Mal-do an-dwae na-do mol-rae neo-man ba-ra-bo-ge dwaess-eo
미워해봐도 애를 써봐도 숨겨봐도 안되는걸
Mi-weo-hae-bwa-do ae-reul sseo-bwa-do sum-gyeo-bwa-do an-dwi-neun-geol
이럼 안돼 자꾸 원해
I-reom an-dwae ja-ggu weon-hae
네게 빠졌다고 말해
Ne-ge bbwa-jyeott-da-go mal-hae
꿈을 봐도 뿐인걸
Ggum-eul ggweo bwa-do neo bbun-in-geol
말도 안되지만 사랑해
Mal-do an-dwi-ji-man neol sa-rang-hae
하나부터 열까지 달라 너무도 달라~
Ha-ni-bu-teo yeol-gga-ji dal-ra neo-ma-do dal-ri~
점점 끌리는가봐 be my baby, be my baby
Jeom-jeom ggeul-ri-neun-ga-bwa be my baby, be my baby
머리부터 끝까지 나와 맞는게 없어~
Meo-ri-bu-teo ggeut-gga-ji na-wa mat-neun-ge eobs-eo~
알고싶어져 be my baby, be my baby
Jom-da al-go-ship-eo-jyeo be my baby, be my baby
말도 안돼 나도 몰래 너를 사랑하게 됐어
Mal-do an-dwae na-do mol-rae neo-reul sa-rang-ha-ge dwaess-eo
불러만 봐도 눈빛만 봐도 봐도봐도 좋은걸
Bul-reo-man bwa-do nun-bit-man bwa-do bwa-do-bwa-do cham joh-eun-geol
그거면 너도 원해
Geu-geo-myeon-dwae neo-do weon-hae
나와 똑같다고 말해
Na-wa ddok-gat-da-go mal-hae
아무리 봐도 뿐인걸
A-mu-ri bwa-do neo bbun-in-geol
말도 안되지만 사랑해
Mal-do an-dwi-ji-man neol sa-rang-hae

Huhu..suke lagu nih.. jum la nyanyi same2..
Lagu nih lagu background blog aku tuh. 
Translatenye? carik sndrik..hahaha

Sunday, December 19, 2010

Kejohanan Olahraga Kolej Matrikulasi Johor Ke-2 2010

Assalamualaikum w.b.t.

Huhu..Hari Kejohanan Olahraga Kolej Matrikulasi Johor kali ke-2!
Saya gemok!!

With KD (kak Dayah)..
With Cik Jannah yg sumell


Meriah.. Persaingan antara blok.. Blok Lelaki: Blok A(Al- Zahrawi)+Blok B (Al- Kindi). Blok Perempuan: Blok C (Al- Jazari)+ Blok D (Al- Razi)+ Blok E (Al-Biruni)+ Blok F (Al- Khawarizmi). Demi markah Ko-k,aku mengagahkan diri juin perbarisan mewakili Blok D. Perbarisan dalam kehijauan..huhu... Urmm..pagi2 acara dimulakan dengan lintas hormat setiap blok. Masing havoc dengan maskot blok masing2. Blok A-Ikan Jaws, Blok B-Semut, Blok C-Rama2, Blok D- Merak, Blok E-Harimau dan Blok F- Bunga. Setiap blok juge perlu menghias khemah masing2. Memang meriah a..

Khemah Al-Razi (Blok D) p/s: yang pakai cap tuh,felo kami!

Al-Razi yaw!



Pose!


With Ain,my roommate..

Ahah..malu mengenangkan letupan yang ta jadi..

Huduh sungguh~


Disebabkan aku juin perbarisan,maka tak dapat la aku amek pic sume2 tuh..banyak pic perbarisan Al- Razi je. Credit to cik roomate saya,Fitri. Thanks yaw tolong snap pics untuk saya. Huhu.. Actually kitorang da prepare na wat gimik. Letupkan bendalah yang ala2 bunga api tuh..ta[i tem wat formasi yuh...Ya Allah,kemain ketat lagi benda tuh. Letupan yang diimpikan ta menjadi. Malu!!!! Mereka gelakkan kami. Haha.. Kita hanya mampu merancang tapi Allah yang tentukan. huk..

Special pic..my classmate,Kevin!



Pemenang2:
Keseluruhan Lelaki : Blok A (Al- Zahrawi)
Keseluruhan Perempuan: Blok E (Al- Biruni)
Perbarisan: Blok F (Al- Khawarizmi)

Tuesday, December 14, 2010

Type A+ =)

Assalamualaikum...

Huhu..blood test? Experiment yang paling aku nantikan. Tajuk experiment kali nih "Inheritance". Aku wat dua kali test sebab tak puas ati dengan result yg mula2. Darah aku kelihatan cair. So,cam tak best la kan.. aku mintak permission pada lecturer aku untuk wat lagi skali...haha.. Cucuk2 jari lagi dan kali nih darah banyak keluar. Yihaa! Jenis darah dapat dikenalpasti dalam experiment nih dengan melihat darah kita agglutinates kat antigen mane.. Antigen tuh da disediakan kat circle2 atas ketas yang diberikan..agak canggih ye di c2. Juz letak darah,then 'gaul2' (sukati aku je guna perkataan nih) dengan antigen tersebut. Then,tengok..darah korang agglutinates kat circle yang mane..
Indicator..
First test...


Second test
Darah saya ialah A+. + tuh menunjukkan saya Rhesus positive.

Saturday, December 11, 2010

Chemrace...the race is ON!!!

Assalamualaikum w.b.t.

Huih...seronok! Itu yang dapat aku gambarkan mengenai CHEMRACE.
Chemrace nih ala2 explorace lahh..aktiviti nih dianjurkan oleh unit Kimia KMJ. Penat memang penat,ditambah pule dengan keadaan siku aku yang tak berapa nak sihat nih,tapi pape pun memang best Chemrace ni.. Dalam race nih ade 10 checkpoint dan kitorang dikehendaki menjawab soalan di setiap checkpoint. Ade yang pakai hentam je..haha..
Walaupun tak menang tapi kira ok la...dapat gak cenderamata daripada unit Kimia KMJ. Ha,lupa lak nak cakap..nama grup aku STEREOISOMER. Name nih bukan kitorang pilih tapi memang da d bagi+ahli kumpulan pun lecturer2 tentukan. So,mula2 aku tak berapa nak kenal la ngn grup aku. Campur budak hayat dan fizikal dan laki pompuan. Mase awal2 program,setiap grup kena buat cheers masing2..kelakar oke! huhu..

STEREOISOMER~ GO!!!
hahaha
Tag!

Team STEREOISOMER

Stereoisomer rocks!

Uhh..saya nampak gemok ye..adoi!
 I LOVE CHEMISTRY!

Pameran Kerjaya

Assalamualaikum w.b.t

Hari nih berlangsungnye pameran kerjaya di KMJ..meriah gitu! Banyak IPTA+IPTS bukak booth sempena pemeran nih.. Nice! Pameran nih sedikit sebanyak membantu kitorang,pelajar2 matrikulasi untuk memilih course untuk melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah sarjana muda nanti. Sebelah malamnye pulak ade ceramah dari pelbagai U. Dorang menerangkan course2 ape yang ada ditawarkan kat U dorang. Hurmm..petang tadi,setelah meninjau2 booth setiap U yang ada..ade la beberapa course yang menarik perhatian aku dan mungkin agak bersesuaian dengan kelayakan berdasarkan result PSPM I aku...

1. Bachelor in Chemical Industry
2. Bachelor in Marine Science
3. Bachelor in Bio-process

Ok..tuh yang terlintas setakat nih la..seems intersting course2 nih.. Doktor perubatan memang terpaksa aku lupakan jela...min 4.00 PNGK.. haha.. Uh,na cerita nih....alang2 meninjau2 course yang ditawarkan,niat sampingan yang tersirat d hati ialah mengumpul GOODIE bags..ngahaha.. Seronok oke tengok beg2 tersebut. Ade yang dorang men bagi je sape2 yang datang booth dorang.. ade gak yang kena tanya2 dulu baru dorang bagi beg.. Aku pun sebat jela kan..muka tak malu je mintak..dapat buat koleksi! hahaha..

Brochure2 yang aku collect..!

Goodie bags~

Cenderamata! yeay~

Semoga pameran nih dapat memberikan banyak manfaat untuk pelajar2 KMJ..
Doakan aku dapat tawaran course yang aku minat daripada mana2 universiti yang aku mohon.. Aminnn

Saturday, December 4, 2010

Diam-diam....


Nice song by TILU...

Wajah yang tampan
Sunggu menawan
Dan juga kaya ku suka dia
Tak banyak gaya sungguh sederhana
Baik budinya juga bahasanya

Saat kau menghampiri diri ku

Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu
Wajah yang tampan
Sunggu menawan
Dan juga kaya ku suka dia
Tak banyak gaya sungguh sederhana
Baik budinya juga bahasanya

Saat kau menghampiri diri ku

Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu diam-diam
Aku jatuh hati pada mu

Ku ingin tahu diam-diam

Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku Ingin kau tahu

Saat kau menghampiri diri ku

Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu diam-diam
Aku jatuh hati pada mu

Ku ingin kau tahu diam-diam

Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu 
Lagu yang berjaya menawan hati aku...lirik yang penuh makna? hahaha...
Shhhhh...

Thursday, December 2, 2010

Kehilangan...

Assalamualaikum....

30hb November 2010..tarikh d mane pelajar2 matrikulasi seluruh Malaysia mendapat keputusan PSPSM sem 1. Ade yang gembira,ada yang berduka. Segalanya bergantung pada keputusan yang diperolehi. Alhamdulillah,seramai 5 orang praktikum H1T4 mendapat 4 flat. Tahniah kepada korang.. Walaupun aku ta dapat 4 flat,tapi aku bersyukur kerana sekurang-kurangnya banyak improvement terhadap diri aku. Alhamdulillah..thank you ALLAH.. =)

Sebenarnya dalam kegembiraan kitorang semua,seorang daripada kami terpaksa meninggalkan KMJ. Tak perlu la aku sebutkan nama dia. Actually,aku tak de lah rapat sangat dengan dia tapi yelah..da 1 semester kitorang sekelas. Kehilangan dia amat dirasai kami semua. Mungkin bukan rezeki dia kat sini.. Allah da tentukan sesuatu yang lebey baik untuk dia mungkin.. rancangan Allah,siapa tahu? Kitorang hanya mampu mendoakan sebaiknya untuk dia..
 

Bila Allah memakbulkan doamu bermakna Allah menyayangimu..
Bila doamu lambat dimakbulkan bermakna Allah ingin mengujimu..
Bila doamu tidak dimakbulkan bermakna Allah sudah menyediakan sesuatu yang lebey baik buatmu...
Maka..bersangka baiklah terhadap Allah,Tuhanmu yang satu...