Wednesday, December 29, 2010

BENCI!!!

TENSION!
SEDEY!
DYING!
ARGGGGGGHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I did it but why can't u see it?
Truly.........I hate semester 2!!

Saturday, December 25, 2010

최고!

말도 안돼 나도 몰래 너만 바라보게 됐어
Mal-do an-dwae na-do mol-rae neo-man ba-ra-bo-ge dwaess-eo
미워해봐도 애를 써봐도 숨겨봐도 안되는걸
Mi-weo-hae-bwa-do ae-reul sseo-bwa-do sum-gyeo-bwa-do an-dwi-neun-geol
이럼 안돼 자꾸 원해
I-reom an-dwae ja-ggu weon-hae
네게 빠졌다고 말해
Ne-ga bba-jyeott-da-go mal-hae
꿈을 봐도 뿐인걸
Ggum-eul ggweo bwa-do neo bun-in-geol
말도 안되지만 사랑해
Mal-do an-dwi-ji-man neol sa-rang-hae
편한 느낌이 좋아 매일 티격태격해도 알잖아
Pyeon-han-neun-ggim-i joh-a mae-il ti-gyeok-tae-gyeok-hae-do neon nae mam jal al-janh-a
제멋대로 굴지만 뭐든 받아줄 있어 오직 하나만~
Je-meot-dae-ro gul-ji-man mweo-deun bad-a-jul su iss-eo nan o-jik neo ha-na-man~
외로워 가슴이 미쳤나봐 두눈엔 너만 보여~
Oe-ro-weo ga-seum-i  mi-chyeott-na-bwa nae du-nun-en neo-man bo-yeo~
말도 안돼 나도 몰래 너만 바라보게 됐어
Mal-do an-dwae na-do mol-rae neo-man ba-ra-bo-ge dwaess-eo
미워해봐도 애를 써봐도 숨겨봐도 안되는걸
mi-weo-hae-bwa-do ae-reul sseo-bwa-do sum-gyeo-bwa-do an-dwi-neun-geol
이럼 안돼 자꾸 원해
I-reom an-dwae ja-ggu weon-hae
네게 빠졌다고 말해
Ne-ge bba-jyeott-da-go mal-hae
꿈을 봐도 뿐인걸
Ggum-eul ggweo bwa-do neo bbun-in-geol
말도 안되지만 사랑해
Mal-do an-dwi-ji-man neol sa-rang-hae
같이 있는게 좋아 항상 안절부절해도 너라면 괜찮아
Gat-i  itt-neun-ge joh-a hang-sang an-jeol-bu-jeol-hae-do nan neo-ra-myeon gwaen-chanh-a
많이 서툰 나지만 너만 길들일 있어 그래 하나만~
Manh-i seo-tun na-ji-man neo-man gil-deul-il su iss-eo nal geu-rae neo ha-na-man~
어느새 마음을 뺏겼나봐 온종일 너를 그려~
Eo-neu-sae ma-eum-eul bbaet-gyeott-na-bwa nan on-jong-il neo-reul geu-ryeo~
말도 안돼 나도 몰래 너만 바라보게 됐어
Mal-do an-dwae na-do mol-rae neo-man ba-ra-bo-ge dwaess-eo
미워해봐도 애를 써봐도 숨겨봐도 안되는걸
Mi-weo-hae-bwa-do ae-reul sseo-bwa-do sum-gyeo-bwa-do an-dwi-neun-geol
이럼 안돼 자꾸 원해
I-reom an-dwae ja-ggu weon-hae
네게 빠졌다고 말해
Ne-ge bbwa-jyeott-da-go mal-hae
꿈을 봐도 뿐인걸
Ggum-eul ggweo bwa-do neo bbun-in-geol
말도 안되지만 사랑해
Mal-do an-dwi-ji-man neol sa-rang-hae
하나부터 열까지 달라 너무도 달라~
Ha-ni-bu-teo yeol-gga-ji dal-ra neo-ma-do dal-ri~
점점 끌리는가봐 be my baby, be my baby
Jeom-jeom ggeul-ri-neun-ga-bwa be my baby, be my baby
머리부터 끝까지 나와 맞는게 없어~
Meo-ri-bu-teo ggeut-gga-ji na-wa mat-neun-ge eobs-eo~
알고싶어져 be my baby, be my baby
Jom-da al-go-ship-eo-jyeo be my baby, be my baby
말도 안돼 나도 몰래 너를 사랑하게 됐어
Mal-do an-dwae na-do mol-rae neo-reul sa-rang-ha-ge dwaess-eo
불러만 봐도 눈빛만 봐도 봐도봐도 좋은걸
Bul-reo-man bwa-do nun-bit-man bwa-do bwa-do-bwa-do cham joh-eun-geol
그거면 너도 원해
Geu-geo-myeon-dwae neo-do weon-hae
나와 똑같다고 말해
Na-wa ddok-gat-da-go mal-hae
아무리 봐도 뿐인걸
A-mu-ri bwa-do neo bbun-in-geol
말도 안되지만 사랑해
Mal-do an-dwi-ji-man neol sa-rang-hae

Huhu..suke lagu nih.. jum la nyanyi same2..
Lagu nih lagu background blog aku tuh. 
Translatenye? carik sndrik..hahaha

Sunday, December 19, 2010

Kejohanan Olahraga Kolej Matrikulasi Johor Ke-2 2010

Assalamualaikum w.b.t.

Huhu..Hari Kejohanan Olahraga Kolej Matrikulasi Johor kali ke-2!
Saya gemok!!

With KD (kak Dayah)..
With Cik Jannah yg sumell


Meriah.. Persaingan antara blok.. Blok Lelaki: Blok A(Al- Zahrawi)+Blok B (Al- Kindi). Blok Perempuan: Blok C (Al- Jazari)+ Blok D (Al- Razi)+ Blok E (Al-Biruni)+ Blok F (Al- Khawarizmi). Demi markah Ko-k,aku mengagahkan diri juin perbarisan mewakili Blok D. Perbarisan dalam kehijauan..huhu... Urmm..pagi2 acara dimulakan dengan lintas hormat setiap blok. Masing havoc dengan maskot blok masing2. Blok A-Ikan Jaws, Blok B-Semut, Blok C-Rama2, Blok D- Merak, Blok E-Harimau dan Blok F- Bunga. Setiap blok juge perlu menghias khemah masing2. Memang meriah a..

Khemah Al-Razi (Blok D) p/s: yang pakai cap tuh,felo kami!

Al-Razi yaw!



Pose!


With Ain,my roommate..

Ahah..malu mengenangkan letupan yang ta jadi..

Huduh sungguh~


Disebabkan aku juin perbarisan,maka tak dapat la aku amek pic sume2 tuh..banyak pic perbarisan Al- Razi je. Credit to cik roomate saya,Fitri. Thanks yaw tolong snap pics untuk saya. Huhu.. Actually kitorang da prepare na wat gimik. Letupkan bendalah yang ala2 bunga api tuh..ta[i tem wat formasi yuh...Ya Allah,kemain ketat lagi benda tuh. Letupan yang diimpikan ta menjadi. Malu!!!! Mereka gelakkan kami. Haha.. Kita hanya mampu merancang tapi Allah yang tentukan. huk..

Special pic..my classmate,Kevin!



Pemenang2:
Keseluruhan Lelaki : Blok A (Al- Zahrawi)
Keseluruhan Perempuan: Blok E (Al- Biruni)
Perbarisan: Blok F (Al- Khawarizmi)

Tuesday, December 14, 2010

Type A+ =)

Assalamualaikum...

Huhu..blood test? Experiment yang paling aku nantikan. Tajuk experiment kali nih "Inheritance". Aku wat dua kali test sebab tak puas ati dengan result yg mula2. Darah aku kelihatan cair. So,cam tak best la kan.. aku mintak permission pada lecturer aku untuk wat lagi skali...haha.. Cucuk2 jari lagi dan kali nih darah banyak keluar. Yihaa! Jenis darah dapat dikenalpasti dalam experiment nih dengan melihat darah kita agglutinates kat antigen mane.. Antigen tuh da disediakan kat circle2 atas ketas yang diberikan..agak canggih ye di c2. Juz letak darah,then 'gaul2' (sukati aku je guna perkataan nih) dengan antigen tersebut. Then,tengok..darah korang agglutinates kat circle yang mane..
Indicator..
First test...


Second test
Darah saya ialah A+. + tuh menunjukkan saya Rhesus positive.

Saturday, December 11, 2010

Chemrace...the race is ON!!!

Assalamualaikum w.b.t.

Huih...seronok! Itu yang dapat aku gambarkan mengenai CHEMRACE.
Chemrace nih ala2 explorace lahh..aktiviti nih dianjurkan oleh unit Kimia KMJ. Penat memang penat,ditambah pule dengan keadaan siku aku yang tak berapa nak sihat nih,tapi pape pun memang best Chemrace ni.. Dalam race nih ade 10 checkpoint dan kitorang dikehendaki menjawab soalan di setiap checkpoint. Ade yang pakai hentam je..haha..
Walaupun tak menang tapi kira ok la...dapat gak cenderamata daripada unit Kimia KMJ. Ha,lupa lak nak cakap..nama grup aku STEREOISOMER. Name nih bukan kitorang pilih tapi memang da d bagi+ahli kumpulan pun lecturer2 tentukan. So,mula2 aku tak berapa nak kenal la ngn grup aku. Campur budak hayat dan fizikal dan laki pompuan. Mase awal2 program,setiap grup kena buat cheers masing2..kelakar oke! huhu..

STEREOISOMER~ GO!!!
hahaha
Tag!

Team STEREOISOMER

Stereoisomer rocks!

Uhh..saya nampak gemok ye..adoi!
 I LOVE CHEMISTRY!

Pameran Kerjaya

Assalamualaikum w.b.t

Hari nih berlangsungnye pameran kerjaya di KMJ..meriah gitu! Banyak IPTA+IPTS bukak booth sempena pemeran nih.. Nice! Pameran nih sedikit sebanyak membantu kitorang,pelajar2 matrikulasi untuk memilih course untuk melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah sarjana muda nanti. Sebelah malamnye pulak ade ceramah dari pelbagai U. Dorang menerangkan course2 ape yang ada ditawarkan kat U dorang. Hurmm..petang tadi,setelah meninjau2 booth setiap U yang ada..ade la beberapa course yang menarik perhatian aku dan mungkin agak bersesuaian dengan kelayakan berdasarkan result PSPM I aku...

1. Bachelor in Chemical Industry
2. Bachelor in Marine Science
3. Bachelor in Bio-process

Ok..tuh yang terlintas setakat nih la..seems intersting course2 nih.. Doktor perubatan memang terpaksa aku lupakan jela...min 4.00 PNGK.. haha.. Uh,na cerita nih....alang2 meninjau2 course yang ditawarkan,niat sampingan yang tersirat d hati ialah mengumpul GOODIE bags..ngahaha.. Seronok oke tengok beg2 tersebut. Ade yang dorang men bagi je sape2 yang datang booth dorang.. ade gak yang kena tanya2 dulu baru dorang bagi beg.. Aku pun sebat jela kan..muka tak malu je mintak..dapat buat koleksi! hahaha..

Brochure2 yang aku collect..!

Goodie bags~

Cenderamata! yeay~

Semoga pameran nih dapat memberikan banyak manfaat untuk pelajar2 KMJ..
Doakan aku dapat tawaran course yang aku minat daripada mana2 universiti yang aku mohon.. Aminnn

Saturday, December 4, 2010

Diam-diam....


Nice song by TILU...

Wajah yang tampan
Sunggu menawan
Dan juga kaya ku suka dia
Tak banyak gaya sungguh sederhana
Baik budinya juga bahasanya

Saat kau menghampiri diri ku

Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu
Wajah yang tampan
Sunggu menawan
Dan juga kaya ku suka dia
Tak banyak gaya sungguh sederhana
Baik budinya juga bahasanya

Saat kau menghampiri diri ku

Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu diam-diam
Aku jatuh hati pada mu

Ku ingin tahu diam-diam

Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku Ingin kau tahu

Saat kau menghampiri diri ku

Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu diam-diam
Aku jatuh hati pada mu

Ku ingin kau tahu diam-diam

Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu diam-diam
Aku jatuh hati pada mu
Ku ingin kau tahu 
Lagu yang berjaya menawan hati aku...lirik yang penuh makna? hahaha...
Shhhhh...

Thursday, December 2, 2010

Kehilangan...

Assalamualaikum....

30hb November 2010..tarikh d mane pelajar2 matrikulasi seluruh Malaysia mendapat keputusan PSPSM sem 1. Ade yang gembira,ada yang berduka. Segalanya bergantung pada keputusan yang diperolehi. Alhamdulillah,seramai 5 orang praktikum H1T4 mendapat 4 flat. Tahniah kepada korang.. Walaupun aku ta dapat 4 flat,tapi aku bersyukur kerana sekurang-kurangnya banyak improvement terhadap diri aku. Alhamdulillah..thank you ALLAH.. =)

Sebenarnya dalam kegembiraan kitorang semua,seorang daripada kami terpaksa meninggalkan KMJ. Tak perlu la aku sebutkan nama dia. Actually,aku tak de lah rapat sangat dengan dia tapi yelah..da 1 semester kitorang sekelas. Kehilangan dia amat dirasai kami semua. Mungkin bukan rezeki dia kat sini.. Allah da tentukan sesuatu yang lebey baik untuk dia mungkin.. rancangan Allah,siapa tahu? Kitorang hanya mampu mendoakan sebaiknya untuk dia..
 

Bila Allah memakbulkan doamu bermakna Allah menyayangimu..
Bila doamu lambat dimakbulkan bermakna Allah ingin mengujimu..
Bila doamu tidak dimakbulkan bermakna Allah sudah menyediakan sesuatu yang lebey baik buatmu...
Maka..bersangka baiklah terhadap Allah,Tuhanmu yang satu...



Saturday, November 27, 2010

METROSEXUAL

Assalamualaikum w.b.t.

Tajuk yang cam kontroversi je an? haha..
Actually,nih lah tajuk untuk tesis grup aku untuk subjek English sem 2 nih..
Menarik x? haha.. Even grup aku de sorang je laki..tapi kitorang decided nak wat tajuk nih sebab macam menarik je kan..yela,aku rasa hampir 80% guys kat KMJ nih mementingkan penampilan diorang. Kekadang tuh, pompuan pun boleh kalah. Aku agak tertanya-tanya gak la,berapa banyak dorang abiskan duit untuk 'mencantikkan' diri? penting ke bagi dorang jaga penampilan diri nih? berapa lama dorang abeskan masa untuk grooming sebelum g clas? Mula-mula  masa aku na cadangkan tajuk nih,ragu2 la jugak. Yelah an,grup aku 3 pompuan n sorang je laki. Tapi ble difikir balik,why don't we try something unique? haha.. Alhamdullillah dorang pun rasa topik yang aku pilih tuh quite interesting.
(* sebenonye da banyak kali topik2 yang kitorang pikirkan tak diterima oleh lecturer BI kami. Jadi demi memastikan idea kitorang diterima,kitorang kene la pikir out of the box..)

Cite sebe sikit mengenai metrosexual.....

Metrosexual nih actually laki yang suka nak bergaya,up to date dan sentiasa menjaga penampilan diri.
Contoh yang paling senang nak dilihat ialah Encik David Beckham. Beliau boleh dikatakan icon metrosexual. Even dia tuh pemain bola sepak yang sentiasa berpeluh di padang tapi beliau tetap menjaga penampilan diri. Berpeluh macam mana pun,dia tetap nampak stylo. Kan? Kat luar padang apatah lagi la an. Sampaikan gaya rambut dia pun orang tiru satu masa dulu. Mungkin dia nih dipengaruhi oleh bini dia yang cantik dan suka bergaya tuh,Puan Victoria Beckham. Secara tak langsung beliau kena la jaga penampilan diri kan? Takkan bini lawo,hubby nye selekeh?? haha

Tetap bergaya walaupun berpeluh!



Encik David dan Puan Victoria yang sentiasa vogue!

Jadi metrosexual guys nih pada aku,ada baik dan buruknye..

Bagus
  • Bila dorang nih menjaga penampilan diri,secare otomatik dia nih menjaga kebersihan diri jugak an?
  • Bagi woman,boleh bangga ngan pakwe/hubby.. Nanti orang dok puji2 kate hensem..haha
  • Menjaga tatasusila diri. Tade la malu kalo na bawak g majlis. Ngahaha..
  • Pandai bergaya. Pandai na tentukan baju ape yang sesuai na g majlis nih,majlis tuh.. Tak susahkan orang len.
  • Disukai ramai..tentunye! =)
Tak Bagus
  • Banyak sangat abeskan duit semata-mata nak 'cantik'kan diri.
  • Bagi yang da kawen,anak2 mungkin terabai sebab bapaknye da abeskan duit untuk beli 'mekup'. Duit untuk beli susu anak da tade..*spesis nih memang terok la kalo wujud!
  • Terlalu pandai bergaya sampai ter over bergaya. Ade ke g kenduri arwah pun na pakai spec itam+perfume semerbak harum(ilang bau kapur barus,kalah dengan perfume dia)..
  • Ade mak bapak tak berkenan nak jadikan laki yang rambut terpacak2 nih jadi menantu. Kebanyakan suka yang skema ramah..suami soleh katenye..huhu
  • Jadi perhatian ramai. Bahasa kasarnya 'mencapap'. Sengaja menarik perhatian orang ramai. Eee..TEROK!
Aku neutral pasal kes metrosexual nih. Aku suka gak tengok laki yang bergaya nih. Yang rambut stylo tuh. Tapi kalo da over sangat pun,menyampah tengok an? Pape pun,ta salah bagi seorang laki na bergaya,menjaga penampilan diri. Setiap orang,ta kira jantina,umo,bangsa perlu pandai menjaga imej diri. Menjaga imej diri di sini bukan lah bermaksud kena pakai barang cantik2..or branded. Asalkan kita tak nampak selekeh pada pandangan orang lain,itu da cukup bagus. Na tau lebey lanjut,korang leh search website nih..http://www.wisegeek.com/what-is-a-metrosexual.htm..

Haih..cukop la kot cite aku kali nih. Penat suda. Doakan aku berjaya siapkan research dengan jayanya pasal metrosexual nih oke..

Salam~


























Thursday, November 25, 2010

Dinamika Oh Dinamika

Ehem2..salam..
Sebenonye arinih malas nak update blog tapi cam da ketagih plak an..ish..bahaya!
Huhu...urm,arineh 1st class KEMAHIRAN DINAMIKA.. Salah satu subjek baru untuk sem 2 nih..

Nih serba sedikit mengenai subjek yang aku akan belajar sepanjang sem 2 nih...
Untuk sebjek kemahiran dinamika nih,pelajar akan dinilai sepanjang sem..dari pelbagai segi akan dinilai. Contohnye kemahiran komunikasi..bla..bla..bla.. Agak killer gak a subjek nih compare ngan 3 subjek sains yang aku belajar. Mane tak nye..setiap gerak geri,langkah,perbuatan,pertuturan ko akan diperhatikan sepanjang kelas. Baju ta matching pun kena tegur t.. Hades..leceh oke! Yela,aku nih da la jenis sempoi je.. sekarang kena la start menjaga penampilan diri..haha..POYO!! Paling menarik,kitorang akan diberikan tugasan membuat skrip drama serta melakonkannye..diulangi..serta melakonkannye! ta giler namenye tuh?? toink! x_X

                          duduk sopan cenggini oke~

            belajar camne na makan dengan penuh etika...                                          

Wednesday, November 24, 2010

DUGAAN!!

Assalamualaikum...

Kecewa~
Since start sem 2 nih,macam2 jadik..

1. Plug bilik tak boleh guna
2. Siling bilik air aras 3 bocor
3. Pagi2 kekadang air takde
4. Lampu koridor+bilik air wing aras 3 rosak

Boleh jadik giler aku kalo sepanjang sem macam nih..betul2 menduga mentaliti seorang pelajar..
Aduan? Da buat da banyak kali..tapi tade tindakan pun.. SEDEY oke!
Tapi..disebalik semua nih,mesti terselit hikmahnye..kan?
Alhamdulillah setakat nih semua urusan berkaitan akademik ta terganggu..kalo sampai lampu bilik pun takleh gune..aku da tataw la na cakap pe kan..
Pape pun,kat sini aku cume meluahkan rasa kecewa aku..bukan bertujuan na mengutuk atau memburukkan KMJ..cume terkilan la sume nih jadik..haih~
Hopfuly, sume nih cepat diselesaikan..sedey kot idop macam dalam gua..wuaa~

Tuesday, November 23, 2010

Kemeriahan KMJ Kembali...

Assalamualaikum..

Hari nih bebudak KMJ balek ke KMJ sesudah 3 ari bercoti.. KMJ yang sunyi sepi kembali meriah..
Yela..da 2 ari aku duk KMJ ngan roommate aku..berdua je sebab kitorang tak balik bercuti.. Tapi tade la kitorang berdua saje..ade gak beberapa ketul dak KMJ yang ta balek gak..

Semalam aku g cafe...
Abg Cafe: Ta balek ke dik?
Aku : Ta..
Abg Cafe : Duk mane? Jauh ke?
Aku : Muo..(muke slamber)
Abg Cafe : Lohh..nape ta balek? Dekat je..(muke terkejut)
Aku : Malas..

Haha..sume pun ta percaye aku ta balek..
Ala..pe salahnye kan aku ta balek..rituh cuti raya haji aku da balek. So,cuti nih aku ta balek la..duk KMJ,siapkan tutor. Kan lagi murni tuh..haha..

Kalo balek umah,ini yang akan aku lakukan:
1. MAKAN
2. TIDO
3. ON9
4. MAKAN
5. TIDO
6. ON9
......................(ulang2 sampai abes cuti)

Sem 2 nih aku berazam na jadi student yang berguna..rasenye tem sem 1 dolu,da banyak masa aku terbuang dan ta digunakan dengan sebaiknye.. 30hb nih result PSPM sem 1 akan kuo. Hati berdebar-debar. Risau ape la result aku.. semoga ALLAH kurniakan aku result yang baik.. Aku da berusaha sebaik mungkin,sekarang hanya mampu berdoa dan bertawakal jela pada ALLAH S.W.T..

Kolej Matrikulasi Johor yang terchenta.....

Monday, November 22, 2010

1st Entry....

Assalamualaikum..

Hmm...alhamdulillah. Dapat gak aku wat blog sndrik akhirnye.. Tengok kengkawan sume de blog..cam sunok la plak..tuh yg cuba2 wat blog..haha
Aku sedang coba nak memahamkan diri dengan blogspot nih..
Yela,budak baru belajar wat blog..hee
Jadi..mungkin ini entry paling tak menarik oke..
Setakat nih jela dulu yer.. Salam~